Diy Juhla Vehreät vihreät

Latohäät ja kolme muuta häävinkkiä

15.8.2014

P8090077b

 

Lupailin viime kirjoituksessa lisää kuvia viikonlopun latohäistä. Tässä siis liuta ideoita niille kaikille innokkaille, jotka ovat järjestämässä omia häitä. Ensimmäinen vinkki on: pidä häät suuressa ladossa. Varsinkin jos pidät rustiikista meiningistä ja vanhanajan romantiikasta. Tunnelma on nimittäin taattu ja helpolla luotu. Viime lauantain häät pidettiin Liedon Vanhalinnan Puimala-nimisessä ladossa, jossa olimme muuten häävieraina myös vuosi sitten.

 

haat_ladossa_1a

 

Puimalaan kuuluu iso sisätila ja katettu osa, ja niiden lisäksi vessarakennus ja pieni esillepanotila (keittiö). Ladon eri osissa hoidettiin vihkiminen, ruokailu, häävalssi ja tanssit. Lisäksi lavan kulmalla oli open stage. Mahtava oivallus oli toisen ovenkäynnin käyttäminen ikään kuin ”kirkon” ovena, josta vastavihitty pari asteli ulos kunniakäytävää pitkin.

 

P8090081bP8090114bhaat_ladossa3b

Jäin häitä edeltävänä iltana sulhasen kanssa viimeiseksi juhlapaikalle. Pohdimme siinä, miten katetun osion ”kirkkokäytävän” saisi jotenkin merkittyä vieraita varten. Keksittiin merkitä katuliiduilla lattiaan morsiamen luovutuksen ja sulhasen paikka. Siihen aikaan illasta morsian oli jo poistunut nukkumaan, joten en tiedä huomasiko hän koskaan piirrustuksiamme seuraavana päivänä käytävää astellessaan. :)

 

Morsiamen_luovutus_liitupiirrustus

 

Joka tapauksessa illan tanssiaisten jälkeen liitumerkinnöistä ei ollut enää mitään jäljellä. Onko muuten parempaa tapaa viettää lämmin kesäyö kuin tanssia sen läpi? Pohkeissa tuntui vielä maanantainakin.

 

P8090208b

 

Idea numero kaksi on hääkärry, jolla morsiuspari poistui paikalta vihkimisen jälkeen. Omasta mielestäni aika tavalla romanttisempi ratkaisu kuin joku Hummer (vaikka kaikki toki tyylillään!) Alla olevassa kuvassa hääpari suuntasi kohti Linnavuorea hääkuvaukseen. Vanhalinnan kartanon takana näkyi aika uhkaavia pilviä (kuten kuvasta näkyy), jotka eivät kuitenkaan onneksi sataneet alas hääkuvauksen aikana. Vähän ripotteli myöhemmin iltapäivästä, mutta sekin oli aika pientä. ”Pumptöllinkäiset” muuten, jos ihmettelette, perustuu Kustavin murteeseen ja tarkoittaa sydänkäpysiä.

 

P8090073bP8090110b

 

Kolmas idea liittyy kukkiin ja koristeisiin. Tarkoitus oli ripustaa pulloja narulla katosta ja sujauttaa niihin luonnonkukkia. Lopulta päädyttiin kuitenkin kiinnittämään pullot nauloilla, ettei tuuli kolisuttaisi ”maljakoita”. Tällaisessa seinässä voisi hyvin kokeilla myös roikkuvia oksia, esim. humalaa, villiviiniä tai elämänlankaa.

 

P8090092bP8090104b

 

Neljäs idea on vanhat ruutuikkunat, joita aika paljon näkeekin nykyään häissä käytettävän. Lauantaisissa häissä ikkunoihin oli kirjoitettu valkoisella maalitussilla menu, juhlan ohjelma ja pöytäjärjestys. Ikkunoita oli myös käytetty morsiusparin vanhempien ja isovanhempien hääkuvien esittelyyn. Paljon ihastelua, keskustelua ja muistelua aiheuttanut idea!

 

P8090113bP8090152b

 

 A few more pictures from the wedding on Saturday. Wedding decor was altogether self-made with vintage windowpanes, glass bottles as vases with flowers from the garden, an barrow as the wedding car… The old barn was a flexible and brilliant place for a wedding!

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Kaisa 15.8.2014 at 09:29

  Oih <3 Ihanan näköistä ja mahti-ideoita. Niiiin tunnelmallista!

  • Reply Johanna 16.8.2014 at 08:38

   Eikö? Tässä alkaa ihan sormet syyhytä järjestämään jotain vastaavaa itsekin!

 • Reply tiinakaisa 15.8.2014 at 10:19

  Onpas ollut nättiä ja varmasti ihana tunnelma illan hämärtyessä!

  • Reply Johanna 15.8.2014 at 23:27

   Lämpimiä kesäöitä ei voita mikään ja kun ne vielä viettää hääjuhlassa on idylli rikkomaton.

 • Reply anna/kotiAni 15.8.2014 at 13:27

  Niin paljon ihania yksityiskohtia ja tosi kaunis morsian! Kiitos vinkeistä, tässä siskon häät alkaa lähentyä huimaa vauhtia.. <3

  • Reply Johanna 16.8.2014 at 08:35

   Morsian, jota nyttemmin voi jo rouvaksi tituleerata, on kyllä aina kaunis. Hänen pukunsa oli muuten vanhoista pitsiverhoista ommeltu. Niin kaunis ja sopi kantajalleen loistavasti!

 • Reply Kati 15.8.2014 at 14:17

  Kaunis hääjuhla ja paljon ihan loistavia ideoita! Kerrassaan kaunista ja ihana paikka täällä meidän suunnalla :)

 • Reply Meeri 19.8.2014 at 08:31

  Meillä olisi tarkoitus järjestää puimalassa häät ensi kesänä. Muutama juttu vain arveluttaa, osaatko sanoa oliko paikassa paljon hyttysiä tai kärpäsiä ja tuliko illan myötä viileä juhlakamppeissa? Olen allerginen hyttysille, enkä haluaisi hääpäivääni viettää silmä umpeen turvonneena :D

  • Reply Johanna 19.8.2014 at 21:35

   Moi Meeri! Näissä häissä tai viime vuoden häissä eivät ötökät kiusanneet, mutta ladon vieressä on kylläkin lampi, ja hyttyset tyypillisesti tykkäävät kosteikoista. Mutta kuten sanottu ei hyttysistä jostain syystä ollut nyt ollenkaan kiusaa. Päivällä oli 25 astetta lämmintä ja iltakin oli oikein lämmin, eli kylmyydestäkään ei jouduttu kärsimään, päinvastoin. Sen sijaan viime kesän häissä (kesäkuun lopussa) tuli hieman vilu pöydässä paikallaan istuessa, mutta siihenkin auttoi oven sulkeminen, jonka vieressä istuimme. Lato on kuitenkin lato ja eri tavalla luonnonläheinen kuin esim. viereinen Vanhalinnan kartano. Sää vaikuttaa olosuhteisiin väistämättä enemmän.

 • Reply Maija 19.8.2014 at 20:28

  Aivan upea postaus, kiitos! Ihanan yksinkertaisia ja ”maanläheisiä” ideoita. Näytän tämän heti serkulleni, joka on alkamassa suunnittelemaan häitään :)

 • Reply M 17.1.2015 at 20:04

  Hei, suunnittelemme tulevia häitä ja tämä paikka erityisesti kiinnostaa! Osaatko kertoa tarkemmin mitä pitopalvelua häissä oli käytetty? Tuolla ei ilmeisesti keittiö ole niin varusteltu. Kiitos :)

  • Reply Johanna 18.1.2015 at 10:45

   Moi M! En muista, mutta otan selvää!

   • Reply M 18.1.2015 at 12:12

    Oi ihanaa kiitos kovasti :)

    • Reply Johanna 18.1.2015 at 12:41

     Noniin, ruoat hoiti Deligo. Toinen, samalta morsiamelta saatu turkulainen pitopalveluvinkki oli Herkkupiste Catering. Tosiaan, paikassa on aika rajalliset keittiötilat. Muistaakseni mitään lämmintä ei voi valmistaa alusta saakka paikan päällä. Toki siis salaatteja ja sellaista voi. Jääkapit, kahvinkeittimet ja vesipisteet on kyllä.

 • Reply M 18.1.2015 at 13:14

  Kiitos paljon :)

 • Leave a Reply