Diy Vehreät vihreät

Kedonkukkien tunnistamiseen

9.8.2015

kukkabingo_kotilo

Kukkahäröily jatkukoon. Ojanpientareita nuohotessa olen harmitellut tänä kesänä, että olen unohtanut niin monta kasvilajia. Opettajankoulutuksen bilsan kurssilla suoritettiin kasvitentti, jota varten piti opetella ainakin 50 eri kasvilajia. Se oli ihan piece of cake, mutta ihan yhtä helposti ne lajit ovatkin sittemmin unohtuneet. Kokosin tähän 16 sellaista kasvilajia, jotka eivät ehkä kaikille ole entuudestaan tuttuja, ainakaan nimeltään. Jätin pois apilat ja niittyleinikit. Ne nyt jokainen varmaan tunnistaa.

Kukkabingo on jutun nimi siksi, että tein myös printattavan 4×4 planssin. Sitä voi käyttää kuten bingoa vaikka kävelyretkellä. Bingon saa huutaa, kun on löytänyt vaaka-, pysty- ja vinorivit. Voisko tuo olla hauska ohjelmanumero myös polttareissa, lastenkutsuilla tai alakoulun ympäristötiedon tunnilla? Koulun alkaessa kaikki nämä lajit eivät tosin enää kuki, mutta ehkä ensi keväänä sitten ennen kesäloman alkua? Tai sitten pieni kesäpuhde lapsukaisille kesälomaksi? Olen ymmärtänyt, että kasvistojen keräämistäkin harrastetaan kouluissa jälleen.

Valitettavasti en muuten mene takuuseen siitä, että kaikkia kasveja löytyy muualta kuin etelärannikolta… Ranta-alpi ainakin lienee sellainen, että se viihtyy vain rannoilla.

Lataa printattavat versio kukkabingosta tästä: KUKKABINGO. Ja sitten vaan ulos bingoamaan!

 

kukkabingo1 kukkabingo2PS: Onko kellään antaa vinkkiä hyvästä kasvioppaasta? Sellainen on haussa.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Krisse 9.8.2015 at 10:42

    Ihana postaus! Pitää ottaa bingo kävelyretkelle mukaan :)

  • Leave a Reply