Diy kotona

Kevätkeittiö ja tiskiaine portviinipullossa

12.5.2015

Post-vappu keittiö näyttää tältä. Viirinauhaa en ole raaskinut kerätä vieläkään pois. Se on siitä kätevä, että se vie huomion pois noista yltiölikaisista ikkunoista… Näin kirkkaassa kevätvalossa muutkin kodin kämäsyydet alkavat kismittää. Vuokra-asunnon keittiön rispaantuneet kaapinovet ovat yksi niistä. Niitä teidän ei ole tässä blogissa tarvinnut katsellakaan…

P5030604b

Kivojakin asioita keittiössä silti on. Ensinnäkin tuo Kettukarkki SHOPista hankittu L:A Bruketin villiruusun tuoksuinen käsienpesuneste. Meinaan joka kerta pyörtyä sen vienon viehkosta tuoksusta. Niin ihana! Toinen lempparini on tuo Duratin leikkuulauta, joka on ollut tosi ahkerassa käytössä. Durat on muuten sellainen materiaali, josta toivoisin joskus keittiöntasoa siihen tulevaisuudessa häämöttävään ikiomaan keittiööni. Se on valmistettu 30% uusiomuovista ja on täysin kierrätettävä. Värivalikoima on kutkuttavan laaja. Tuolla voisi heittäytyä vaikka kuinka villiksi, jos pitäisi keittiön muut pinnat suht hillittyinä.

P5030582b

Tiskiaine meillä on nykyään vanhassa Portosta ostetussa portviinipullossa, johon olemme tunkeneet tuollaisen kaatonokan. Tämä idea ei ole omani, vaan bongasin sen ekaa kertaa Peetalta pari vuotta sitten. Vihreä tai musta lasipullo käy hyvin vihreälle Fairylle, jonka pesutehoa on vaikea lyödä, vaikka kuinka haluaisin käyttää ekopesuaineita. Ainetta voisi tuosta kaatonokasta tosin lorahtaa kerralla vähän reippaammin. Toisaalta, tiskiainetta tulee käytettyä säästeliäämmin, kun sitä ei tule kerralla niin paljon. Iris Hantverkin juuresharja on myös Kettukarkki SHOPista. Tukholman reissulla kuljimme muuten Iris Hantverkin putiikin ohi Kungsgatanilla, mutta harmikseni se oli silloin kiinni. Näytti todella kivalta! Suosittelen!

P5030589b

A few glimpses from our spring kitchen. Nowadays we have the dishwashing liquid in an old port wine bottle with a chrome bottle pourer. Handy and pretty!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna 12.5.2015 at 14:55

  Hei!

  Kiva vinkki taas kerran :). Onko tuo Duratin leikkuulauta tarkoitettu muuten leikkaamiseen vai tuleeko siihen naarmuja?

  • Reply Johanna 12.5.2015 at 15:13

   On tarkoitettu. Ei tule naarmuja, tai en ole niitä ainakaan huomannut. :)

 • Reply Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 12.5.2015 at 19:48

  Onpa kiva tuo leikkuulauta! Mahtaakohan minkä verran tylsyyttä veitsiä? Soma myös toi portviinipullo :)

  Mun blogissa on muuten meneillään arvonta, jonka palkintona on upea graafinen Jenni Saksa Designin koru, käy tsekkaamassa: http://villakoiriajakissankarvaa.blogspot.fi/2015/05/jenni-saksa-design-arvonta.html

  • Reply Johanna 12.5.2015 at 20:20

   No ei olla kyllä huomattu mitään tylsymistä. Joonas ei tosin tästä laudasta tykkää. Hänen mielestään tule ikävä ääni kun veitsi kolahtaa sitä vasten. Lauta ei myöskään ole värjääntynyt mistään punajuuresta tai paprikasta, mitä etukäteen vähän epäilin. Kiitti vinkistä, tulen käymään!

  Leave a Reply