Diy kotona Vehreät vihreät

Parvekkeella tapahtuu

11.6.2014

parvekekuvaus_Kotilo2

 

Maanantaina meidän kotia kuvasi ensi kertaa joku muu kuin minä. Parvekkeestamme on tarkoitus tehdään pieni juttu yhteen japanilaiseen lehteen. Niinpä kalusteita ja ruukkuja siirreltiin ja käänneltiin. Tavaroita vietiin sisälle ja tuotiin taas takaisin. Niin no, eipä siinä mitään uutta meidän huushollille olekaan! Kerroin toimittajallekin, että parvekkeen sisustus muuttaa meillä muotoaan parin viikon välein. Kasvit seilaavat ja asetelmat vaihtuvat.

 

parvekelaatikot_kotilo

 

Kuvausta varten tunsin tietenkin vähän paineita puunata parveketta. Oven puoleiselle seinälle kasasin puulaatikoista hyllykön (muistanette pohdintani hyllystä pääsiäisenä). Siinä viihtyvät yrttikattilan lisäksi sitruunatimjami ja äitin puutarhasta kaivettu tammen taimi. Eipä tuo tammi tuosta varmaan mihinkään kasva, mutta ihastelen sitä niin kauan kuin se sinnittelee.

 

tammen_taimi_kotilo

 

Isoon harmaaseen ruukkuun istutin härmesalviaa ja poutapilven. Tuo köynnös on mesimarja, sekin äitin puutarhasta kähvelletty. Äiti oli jostain saanut vihiä, että mesimarja voisi viihtyäkin parvekkeella, joten nyt kokeillaan.

Härmesalviaa googlaillessa selvisi muuten, että salvian on väitetty tuovan kuolemattomuuden sille, joka viljelee sitä puutarhassaan. Vanha sananparsi kuulemma kuuluu: ”Cur moriatur homo, cui Salvia crecit in horto?” eli ”Kuinka kuolisi ihminen, jonka puutarhassa Salvia kasvaa?”

  harmesalvia_kotilo parvekekuvaus_Kotilo

 

Laventelit ja orvokit ovat jo näkyneet monessa parvekekuvassa. Molemmat ikisuosikkejani. Niiden lisäksi Ruukkuportaalla kasvaa sitruunamelissa vanhassa valkoisessa Arabian ruukussa, jonka löysin äitin kätköistä. Ruudullinen tyyny on Annon mallistosta. Siinä on kiva japanilainen henki. Sopii hyvin yhteen Ruukkuportaan kanssa.

 

ruukkuporras_arabian_ruukku_kotilo orvokit_kesaparveke_kotilo

 

Lopuksi vielä kuva parveketuoleista ”ennen ja jälkeen”. Muistanette pohdintani myös näistä. Päätin sitten maalata tuolit tavallisella kalutemaalilla valkoiseksi, kuten näkyy. Aika tylsän konservativiinen valinta, mutta kyllähän nuo nyt paremmin sopivat yhteen tuon Ruukkuportaan kanssa. Ei kaduta, vaikka trendikkäämpi henkilö olisi ehkä maalannut tuolit jollain upealla sinisen tai vaaleanpunaisen sävyllä.

 

Parveketuolien_maalaus_kotilo

 

We had a photoshoot in our balcony on Monday for a Japanese magazine. It’s the very first time someone else takes pictures of our home. Before the shoot I had to, of course, fix some things. I collected a box shelf and painted the weary brown chairs white. In the big grey pot I planted Mealy sage, Arctic Rasperry (from mummy’s garden) and Diamond Rost. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply