Diy

Sneak-peak paketointipajaan

7.12.2014

PB290696b

Yksi kivoimmista jutuista joulussa on lahjojen paketointi. Paljon hauskempaa kuin lahjojen hankkiminen tai niiden keksiminen. Granitista mukaan tarttui kolmen rullan lahjapaperipaketti, joka siivitti paketointikokeiluihin. Tää juttu lähti ihan käsistä ja siitä syystä ajattelinkin tehdä kaksi postausta. Ensi viikolla on tiedossa postaus, johon olen koonnut neljä erilaista pakettia, eli neljä erilaista kivaa tapaa tehdä ja koristella joulupaketti.

PB290597b

PB290638b

Ollessani kirjakaupassa töissä opettelin lahjapaketoinnin perusasiat. Enpä silti sanoisi olevani niin kovin pedantti paketoija. Hiukan hätäinen oikeastaan. Kiinnitän enemmänkin huomiota kokonaisuuteen, väreihin ja materiaaleihin kuin siistiin viimeistelyyn. Voimapaperin kanssa on vaikea epäonnistua ja sen kanssa taattu parivaljakko on punainen ja valkoinen. Jouluista ja raikasta. Viime vuosina olen ihan kokonaan hylännyt kauppojen muoviset pakettinauhat. Niistä en tykkää enää yhtään. Sen sijaan tulee käytettyä pellavalankaa, puuvillanaruja ja ihan tavallista villalankaakin. Paketoinnissa jos missä on myös järkevää käyttää kaikenlaisia kodin yliijäämäjuttuja ja luonnosta löytyviä koristeita kuten käpyjä ja oksia. Ensi viikon postauksessa näet mm. yhden tavan käyttää kakkupapereita pakettikoristeena.

PB300787b

Aiempien vuosien joululahjapaketointeja mm. postauksissa Lintuja ja kuparia sekä Valokuvista pakettikortteja.

Giftwrapping is one of my passions! I’m not that into neat and tidy packaging. I’m more into colours, and material combinations. Next week there will be four giftwrapping ideas! Stay tuned.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply phocahispida 7.12.2014 at 15:02

  Ihanalta näyttää – jouluista, mutta kuitenkin raikasta. Itselläni kaamos on vienyt niin veronsa, että luotan paketeissa kivoihin papereihin ja kortteihin – jonain valoisampana talvena taas kunnon överi-diy-meininki, koska se on ihanaa silloin kun sitä jaksaa.

  Laiskan paketoijan materiaalivinkit:
  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/pahjalaketeista-eli-ryovarireissusta

  • Reply Johanna 7.12.2014 at 19:28

   Juu ei, paketoinnista ei todellakaan kannata ottaa stressiä. Siihen kannattaa panostaa vain jos siitä nauttii ja aikaa on. :)

  Leave a Reply