Diy Vehreät vihreät

Talvikranssien sidontaa

4.12.2015

PC027188b

Kävi niin hauskasti, että kun löysin itseni haaveilemasta jonkinnäköisen kranssin värkkäämisestä, pamahti samana päivänä sähköpostiini kutsu Hey Lookin kranssityöpajaan. Innoissani ilmoittauduin mukaan. Oli kiva päästä tapaamaan Michaela ja Lotta kasvokkain. Olen nimittäin seurannut Hey Lookin taivalta ihan alusta asti ja ilokseni myös tytöt muistivat minut. Sitä paitsi Lotan kanssa tajusimme, että olemme molemmat kotoisin samasta kaupunginosasta Turusta.

Hey Look on helsinkiläinen kahden naisen tapahtumasuunnittelutoimisto, jonka visuaalinen tyyli on kyllä ihan omaa luokkaansa. Varsinkin kukkasidonnat ovat hullun hienoja. Katsokaa nyt vaikka näitä villikukista rakentuvaa juhannushäästailausta. Ah!

PC017141b

Luonto tarjoaa kranssitarpeita myös kesäkauden ulkopuolella, ihan näin joulukuussakin. Michaela ja Lotta olivat haalineet kranssimateriaalit metsästä, kasvitukusta ja kaupungin kaduilta, jonne myrskytuuli oli oksia viskellyt. Erityisen nättejä ja käyttökelpoisia katseenvangitsijoita olivat nuo alemman kuvan kukat. Mitä lievät nimeltään.

PC017142b

PC017149b

Työpajan kranssitarpeissa ei muutenkaan ollut valittamista. Näin viehkoja nauhoja meillä oli käytössämme. Samettinauhat Michaela oli itse värjännyt luonnonvärein. Olisiko tuo keltainen ollut sipulilla värjätty? Alla Michaelan tussaamia juhlakutsuja kahvilla värjätyillä papereilla.

PC017148bPC017158b

Kranssien tekeminen aloitettiin rungon taivuttamisella ja sitomisella. Runko syntyi kahdesta tuoreesta, noin metrin mittaisesta koivunoksasta, jotka taivutettiin ja sidottiin tukevasti rautalangoin.

PC017156b

PC017175b

Seuraavaksi aloitettiin havujen ja kasvien kiinnittäminen ohuemmalla rautalangalla. Käytössämme oli mm. tuijaa, mehikasveja, eukalyptusta, kanervia ja heiniä. Osa sitoi tavaraa koko kranssin ympäri ja osa jätti ylärungon näkyviin. Kokeilimme myös pienten oksakranssien tekemistä. Runkona niissä oli siis vain pieni kepin pätkä (kuten alla).

PC017178b PC017163b

Tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa (eli meidän ulko-ovessamme) on minun sitoma kranssi. Tämä tässä alla on Michaelalta saamani aika lailla jämäkämpi ja hallitumpi kranssi. Tytöt kertoivat, että kun tatsi on syntynyt, vääntyy kranssi hyvin nopeastikin. Itse värkkäsin omaani ainakin puolitoista tuntia… Mutta ei se silti kovin vaikeaa ollut! Sen verran hauskaa tuo kranssien teko kyllä oli, että ihan pakkohan näitä on tehdä lisää. Suunnittelin jo, että perustan kranssipajan joulun pitkinä pyhinä. Kerrankin syy olla jännittämättä lumen tuloa jouluna. Kiitos vielä Hey Look lämminhenkisyydestä! Yksi mukavimmista blogitapahtumista koskaan!

PC027196abPC027198b

PS: Hahaa! Sopivasti myös Tiinakaisalla oli nyt juttua varpukransseista. Kransseilua on ilmassa.

I was invited to a wreath workshop by Hey Look’s Michaela and Lotta. The evening was fun and warm and making winter wreaths wasn’t att all as difficult as I had tought. The wreath in the first picture is made by me and the one in the last picture was Michaela’s.Thanks again girls! It was one of the nicest blog events (and workshops) I’ve ever taken part in. I’m planning to make wreaths again during the long holidays around Christmas. Doesn’t matter if it doesn’t snow…

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Joanna 4.12.2015 at 11:13

  Aivan ihania, noita olis ollut kiva päästä tekemään!

  • Reply Johanna 4.12.2015 at 15:04

   Hey Lookin studiolle Sörkkään voi ymmärtääkseni mennä käymäänkin koska vaan. Studio on katutasossa ja jos nuo naiset siellä häärivät niin varmaan pääsee sisälle ihmettelemään. Ja voihan heille myös laittaa viestiä, että workshoppeja lisää! :)

 • Reply Muusa / Muuusan elokuu 4.12.2015 at 15:52

  Varmasti ihana ilta ja lopputuloksena upeita kransseja! Ja vähänkö noi Hey Lookin sivut on täynnä kaikkea ihanaa!!

  • Reply Johanna 4.12.2015 at 16:03

   No eikö?! Oon seurannut kuolaten (ja kadehtien) kaikkea mitä ovat vuosien varrella tehneet.

 • Reply Carry 5.12.2015 at 07:57

  Wishing you a lovely day.

 • Reply akissfromthepast 5.12.2015 at 23:11

  Aika hienoja!

 • Leave a Reply