Diy kotona ruoka

Totuttelua nokkoseen

13.6.2014

nokkoset_kotilo

 

 

Tuota ensimmäistä kuvaa katsoessa tulee oikein kavahdus. Nokkosen pelko on varmaan lapsuudessa opittu ja kovin sitkeässä. Kerättiin nokkosia ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten. Touhu tuntui ihan hullunkuriselta, vaikka se on oikeasti kaikkea muuta! Ja ihan yleistä nykyään. Luin juuri Tiinankin valmistaneen ihanan näköistä nokkospannaria. Nokkosessa on monin verroin enemmän rautaa kuin pinaatissa ja maualtaankin se on kuulemma yhtä herkullinen.

Keräsimme yhden muovikassillisen nokkosenlehtiä ja ryöppäsimme ne. Tämän jälkeen pilkoimme lehdet ja pakastimme ne. Keitinveden otin talteen kukkien lannoitteeksi. Säkillisestä nokkosia lientä sai maitotölkillisen verran. Tähän juttuun piti tulla kuva nokkosrisotosta, mutta emme ole vielä ehtineet sitä kokata. Piti kuitenkin kirjoittaa nokkosista nyt, koska paras nokkosen keruuaika alkaa kohta olla takanpäin. Nuoret lehdet ovat ilmeisesti maukkaimpia. Mutta eiköhän tässä vielä hiukan ehdi keräämään! Meillä on ainakin tarkoituksena mennä nokkosapajille vielä viikonloppuna…

 

 

nokkoset2_kotilo nokkosvesi_lannoite_kotilo

 

 

To prepare nettle is something totally new for me, though many are using it nowadays again. I salvaged the boiling water too. I’m planning to use it as fertiliser for my herbs!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply