Diy kotona

Valokuvista pakettikortteja

22.12.2013

voimapaperi_joulupaketit_2013_kotilo

 

Jee! Nyt alkavat joululahjat olla käärityt. Lahjoja on monta, mutta koska kirjapaketteja oli tänä vuonna erityisen paljon, lahjat mahtuvat kaikki yhteen paperikassiin.

Paketoinnin juju oli tänä vuonna yksinkertaiset materiaalit: voimapaperi, punavalkoinen naru, valkoinen villalanka ja omista valokuvista tehdyt pakettikortit. Taisin viime postauksessa vähän lupailla ladattavia pakettikortteja, mutta joudun ikävä kyllä perumaan sanani. En ole itse ottanut pakettikorttien valokuvia, vaan valokuvaajina ovat olleet veljeni ja isukkini. Ei käy laatuun, että pistän heidän kuvia jakeluun. Tällaiset pakettikortit on kuitenkin huippuhelppo itse askarrella. Muokkaa valokuvista mustavalkoiset ja tulosta suoraan paksummalle kartongille tai sitten tavalliselle kopiopaperille ja liimaa taustalle kartonkia. Pyöräytä sitten harpilla kuviin ympyrät, joiden mukaan leikkaat kortit. Lopuksi rei’ittimellä reikä yläkulmaan.

 

voimapaperi_joulupaketit_2013_kotilo

 

Käyttämistäni kuvista paljastuu muistoja ja tuttuja paikkoja. Alla on näkymä Isosyötteen laelta, paikasta jossa olemme usein perheen kesken lomailleet. Tuo hirvi puolestaan on vangittu Turun Hirvensalosta parinkymmenen metrin päästä vanhempieni talosta. Siinä se seisoi ja pyllisteli rohkeasti kameralle.

 

valokuvapakettikortti

 

Valkoinen villalanka oli juuri sopivan pörröistä pakettinaruksi. Punavalkoinen lanka on ostettu Kruunuhaan Olkkarista. Tuota lankaa on muuten yllättävän vaikea löytää mistään tavallisesta askartelukaupasta. Onko vinkkejä mistä moista löytäisi lisää?

Kuusenoksan pätkät on napsaistu maljakkokuusestamme.

 

 

Loput pakettikorttien kuvat ovat Hirvensalon rannoilta. Alla on kuva samasta lumisesta kaislikosta, jonka laidalta hirvi tavattiin. Valokuvina näissä toimisi muuten hyvin myös lahjan saajan kuva. Niistä vasta hellyyttäviä tulisikin!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

PS. Lisää paketointivinkkejä viime vuoden joulupakettipostauksessa Lintuja ja kuparia sekä täällä: 16 Paketointi-ideaa.

Diy-idea: Simple present cards from your own pictures! 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Hanna GoingToRain 22.12.2013 at 22:28

  Itse löysin Tigerista tuota punavalkoista ja taisi olla mustavalkoisena myös, eikä ollut kallista! Nuo pakettikortit on hurjan kauniit. :)

  • Reply Johanna 23.12.2013 at 08:47

   Nonni hyvä, Tiger on onneksi vähän trenditietoisempi kuin perinteiset askartelukaupat.

 • Reply Saija 23.12.2013 at 00:35

  Hieno tuo hirvikuva! Kauniit paketit, yksinkertaisuus toimii taas kerran. :) Voitko kuvitella, että mulla on paketitkin vielä paketoimatta? No, ehtiihän tässä vielä…

  • Reply Johanna 23.12.2013 at 08:46

   Yksinkertaisuus toimii kyllä aina. Välillä sen vain unohtaa. :) Mullakin on usein paketoinnit venyneet aattoon tai vähintäänkin aatonaattoon. Kyllä tässä vielä ehtii siis!

  Leave a Reply