Diy Helsinki Sisustus

Vuokra-asunnon uudistus maalein

13.8.2015

P8082037b

Our House lähiöfestivaalin yksi inspiroivimmista osastoista oli Tikkurilan. Osaston idea oli kiinnostava. Huoneista oli maalein uudistettu rajattu osa ja loput oli jätetty alkuperäiseen, varsin peruskuntoiseen tilaansa. Erityisen kiinnostava oli keittiö. Alla näkyy vuokrakodin alkuperäinen keittiösisustus oikealla ja vasemmalla fiftarisävyin kuorrutetut pinnat (tuon vaaleanpunaisen sävyn nimi oli muuten purkka!). Yläkaapit oli poistettu. Seinä, kaakelit, ovet ja taso oli maalattu. Vetimet oli vaihdettu. Aikamoinen ero vai mitä? Ei ikinä uskoisi. Tämä kannustaa kaikkia vuokra-asuntojen keittiöitä tuskastelevia tarttumaan pensseliin. Ja myös teitä kaikkia asunnonomistajia, jotka odotatte kuumeisesti putkiremppaa, ettekä millään raaskisi pistää keittiötä uusiksi ennen sitä.

P8082036bP8082011b

Sinisen ja turkoosin liitto toisessa makkarissa oli hieno. Kun väri jatkuu seiniltä lattialle tulee huoneeseen jännä, leijuva tunnelma. Alla oleva kuva on puolestaan toisesta makkarista, jonka yksi kulma oli maalattu vihreäksi. En oikein onnistunut vangitsemaan vihreän luomaa tunnelmaa. Paikan päällä vihreän tummuus oli joka tapauksessa vaikuttava! Tällaista kun joku päivä rohkenisi kokeilla.

P8082007bP8082013b

Voimakkaita värejä vasten valkoiset kalusteet ovat aina varma valinta. Valkoinenkin näyttää todella valkoiselta. Kuvitelkaa yllä olevaan huoneeseen vaikka tammen värinen pöytä. Ei ei.

Alla on kuva standardiin eteisen kaappiin rakennetusta istumasyvennyksestä. Eipä olisi itselle tullut mieleen, että nuo tylsistä tylsimmän peruskaapit voisi uudistaa näinkin! Kellastumista ehkäisevällä pinnoitteella käsitelty vaneri on nappi valinta.

P8082044b

En valitettavasti muistanut napata valokuvaa jokaisesta maalausselosteesta, mutta Tikkurilasta varmaan saa tarkemmat tiedot kustakin maalista ja käsittelytavasta. Ja festareilta tietty myös!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jasmiina K 13.8.2015 at 21:09

  Ihana tuo istumasyvennys! Vallan meillekin voisi sopia eteisen syvennykseen! :)

 • Reply MS Ordinary 23.8.2015 at 12:52

  Maaleilla saa kyllä ihmeitä aikaan! Hieman haikein fiiliksin katselin tuota tummanvihreää huonetta. Meillä on ollut olkkarissa yksi tummanvihreä seinä, josta olen tykännyt tosi paljon (näkyy mm. täällä http://aboutmissordinary.blogspot.fi/2015/06/more-lilacs.html) Nyt erinäisistä syistä seinä täytyi tasoittaa ja maalata uudelleen, joten päädyimme samaan valkoiseen kuin muissakin seinissä on. Illalla olisi tiedossa ensimmäinen pohjamaalikerros. Onneksi jää tummansininen makkari!

  • Reply Johanna 23.8.2015 at 13:21

   Upean näköinen tuo tummansininen karttataulujen taustalla! Rohkeus on kannattanut. Maalailuintoa teille! :)

  Leave a Reply