elämää

Lahjaidea äitiystävälle

14.2.2016

PA100496b

Kutsun Turun tytöiksi porukkaa, joka muodostuu seitsemästä ylä-asteaikoina toisiinsa tutustuneesta ystävästä. Kaksi meistä on muuttanut Helsinkiin ja kaksi on palannut Turkuun muutaman muualla vietetyn hairahdusvuoden jälkeen. Muut ovat pysyneet kotikaupungissa. Treffaamme vaihtelevasti sekä Helsingissä että Turussa. Viime keväänä, muun muassa, kokoonnuimme puolisoinemme viettämään kaupunkiseikkailupäivää Helsingissä. Nyt huomaa, että tämä ystäväporukka on rytinällä rantautumassa uuteen elämänvaiheeseen. Tänä vuonna varsinkin on tuntunut, että on käynnissä varsinainen vauvabuumi.

Nämä kuvat ovat viime lokakuulta, kun ystävämme Lotta lunasti vauvasuihkuissa hänelle porukassa antamamme lahjakortin: päivän täyshoidon. Arvelimme, että tällainen lahjakortti voisi ilahduttaa tuoretta kahden lapsen äitiä enemmän kuin moni muu. Ja samalla saimme tilaisuuden kokoontua yhteen ja tutustua uuteen tulokkaaseen. Äiti sai lekotella sohvalla ja esittää toiveita sillä välin, kun siivosimme kodin, laitoimme ruokaa ja katoimme pöydän. Syöminkien jälkeen Lotta sai vielä jalkahoidon ja pedikyyrin. Oli ihan huippukiva päivä! Tällaisen lahjakortin voisi tarjota oikeastaan kenelle vain, ihan lapsettomallekin ystävälle, joka käy läpi rankkaa elämänvaihetta tai on muuten vain väsynyt ja ehkä stressaantunut.

PA100483b PA100514bPA100493bPA100503b

Muistelen lämmöllä näitä lokakuisia hetkiä ja kaipailen Turun tyttöjä varsinkin tänään, kun on ystävänpäivä. Onnekseni saankin ihan pian yhden näistä neitokaisista kylään. Täytyykin kiiruhtaa vispaamaan kokoon köyhien ritarien kostutusliemi ja vatkaamaan kerma. Luomumansikoitakin on. Jee! Mukavaa ystävänpäivää!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply HOUSEkoti 14.2.2016 at 22:54

  Kuulostaa just ihanalta. Vähän samaan tapaan mekin teimme viimesyksynä. Samalla kun antaa toiselle hetken hengähtää tulee myös itselle hyvä fiilis kun saa tehdä toisen eteen jotain oikeasti ilahduttavaa. Kaikinpuolin hyvä idea. Kivaa tulevaa viikkoa :)

  • Reply Johanna 15.2.2016 at 11:13

   Joo tämä on hyvänmielen lahja jokaiselle osallistujalle!

 • Reply Oili / Ajatuksia Saksasta 15.2.2016 at 10:55

  Oi, ihan paras lahjaidea! Me myöskin annoimme juuri rankan vauvavuoden aikana väsyneille kavereille tupaantuliaislahjaksi kokkauspalvelun – saavuimme paikalle ainesten kanssa, laitoimme ruokaa ja lopuksi siivosimme vielä keittiön. Heidän kasvoistaan näki, että tämä oli sata kertaa osuvampi lahja kuin mikään tavara. Muistan myös itse, kun olin kolmikuukautisen vauvan kanssa ensimmäistä viikkoa aivan yksin kotona miehen ollessa muualla töissä yötä päivää. Silloin ystäväni saapuivat synttäreitä edeltävänä iltana ruokakassien kanssa, tekivät ruokaa ja tiskasivatkin ennen lähtöään. Mennessäni nukkumaan löysin vielä yöpöydältä pienen lahjapaketin. Eivät olleet liikutuksen kyyneleet kaukana! Tuntuu, että etenkin nykyään, kun melkeinpä kaikilla on kuitenkin mahdollisuus hankkia sitä tavaraa yllin kyllin, on tällainen yhdessäolo ihan todellista luksusta.

  • Reply Johanna 15.2.2016 at 11:13

   Niin totta! Nykyään puhutaan paljon elämyslahjoista ja tämänkaltaiset lahjat ne vasta elämyksiä ovatkin. :)

 • Reply Johanna 16.2.2016 at 09:54

  Hei!
  Valtavan hienoa…kaikki: ystävä-porukan yhteydenpito ja sen jatkuminen ja upea yllätyslahja. Nimenomaan tuollaisessa mukana olossa kaikki ovat saamapuolella eikä kukaan koe ”rasittuvansa”. Pitäkää tästä yhteydenpidosta kiinni. Niin helposti ajautuu arjen kiireeseen ja oravanpyörään…vai miksi jonninjoutavaksi tuota elämänmenoa ja arjen rumbaa kutsutaankaan :)
  Kiitos kivasta blogista kaimalle!
  Johanna

  • Reply Johanna 16.2.2016 at 10:03

   Kiitos Johanna! :) Juuri näin se on. Meidänkin porukkaa elämä on heittänyt ihan eri aloille (lähes kaikkia), mutta silti löydetään yhteistä vuodesta toiseen.

  Leave a Reply