elämää

Lapsuuskuva, jossa näkyy se ydin, joka on minussa edelleen

1.3.2014

Hei kiitos huimasta tykkäysmäärästä Valokuvan voimaa -postauksessa! Sarjan ensimmäiseen jaksoon liittyvä siemenkuvatehtävä syntyi samalla innolla kuin tuokin postaus. Tehtävänanto: Liitä kuvaketjuun oma merkityksellinen lapsuuskuvasi, jossa tunnistat omaa ydintäsi, jotain sellaista oleellista ominaislaatuasi, joka tekee sinusta sinut.

5- tai 6-vuotias minä ohjaa kuvassa silloista purjevenettämme (vuosiluku on arvio). Kädessä on veneen pinna, silloin meillä ei ollut vielä rattia. Suussani on näkkäri (aivan varmasti ihanan suolainen Ryvita) ja ympärilläni on köysi, joka estää tipahtamasta veneestä. Näyttää siltä, että luovitaan (purjehditaan vastatuuleen), sillä vene on vähän kallellaan.

 

Johanna_purjehtii_kotilo

Tämä kuva tuli heti mieleen, kun mietin tehtävää. Siitä huolimatta on jotenkin vaikea perustella, mikä kuvassa on sitä ydintä minussa. Ainakin viihtyminen merellä ja sitten tietty sisukkuus tiukoissa tilanteissa. En ole koskaan ollut mikään hienostelija. Muistan, että halusin väkisin kerrankin isäni kanssa poikien purjehdusreissulle, ja läpeensä kiltti kun hän on, niin pääsinkin mukaan. Kuvassa näen myös vanhempieni ylpeän katseen. Sain paljon hyväksyntää ja kehuja.Tämäkin kuva päätyi albumiin.

Olen tällainen edelleen. Tiukoissa tilanteissa yritän pitää katseen horisontissa ja mietin, että tästäkin opin jotain. Teen paljon asioita ja yleensä täysillä, mutta suorittaja en silti taida olla. Tätä olen miettinyt. Tykkään vain paneutua ja oppia.

Olisipa mahtavaa, jos osallistuisitte muutkin tähän tehtävään! Postatkaa oma kuvanne blogiinne tai sitten valitkaa kuva vain mielessänne ja jakakaa se vaikka perheenne kanssa. Minun oli tarkoitus ladata tämä myös ohjelman sivuille (varsinaiseen ketjuun), mutta koska ”kuvaa voidaan käyttää myös muualla Ylen palveluissa ja kanavilla Valokuvan voimaa -ohjelmasarjan yhteydessä”, se jäi tekemättä. Liian laajat käyttöoikeudet rakkaalle lapsuuskuvalleni. Joka tapauksessa hyvä tehtävä millä tavalla toteutettuna tahansa!

The girl in the picture is 5- or 6-year-old me at sea in Turku Archipelago. I’m steering our sailing boat with a crisp bread in my mouth. There is still something same in me. I’m gutsy when it comes to tuff situations. The picture is a response to a task on the web page of Valokuvan voimaa documentary project. The show is created by Miina Savolainen, the creator of the Loveliest Girl In The Word project.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Johanna 4.3.2014 at 22:10

   Ihana kuva ja juttu! Kiitos että linkkasit. <3

 • Reply Anna K. 23.3.2014 at 01:07

  Miekin vaikutuin Valokuvan voimaa -ohjelmasta todella paljon, ja olinkin ajatellut siitä jotain kirjoittaa. Sitten törmäsin näihin siun teksteihin, ja ajattelin ottaa osaa tähän Siemenkuvaketjuun! Koska lapsuuskuvia minulla ei nyt ollut käytettävissä, tein viimeisen siemenkuvatehtävän, jossa katsotaan tulevaisuuteen :)

  http://www.lily.fi/blogit/anna-k/haasteena-valokuvan-voimaa

 • Leave a Reply