graafinen

EMMA Shop huumaa

9.5.2014

EmmaShop2

 

Oottekos kuulleet huhuja EMMA-museon shopin uudistumisesta? Voin vahvistaa huhut tosiksi, sillä olin eilen shopin avajaisissa. Uudistumisen tavoitteena on ollut tehdä museokaupasta Suomen paras ja sanoisin, että tässä on kyllä onnistuttu. Shoppi siirtyi entiseltä paikaltaan hieman toiseen kohtaan ja uudistui sekä sisällöllisesti että visuaalisesti. Uudistus toteutettiin yhteistyössä Espoon kaupungin ja näyttelykeskus WeeGeen museoiden kanssa, joten kaikkien näiden museoiden tuotteita on shopissa myynnissä.

Olen seurannut shopin uudistusta aika läheltä, sillä meillä töissä (Dog Design) on suunniteltu Emma Shopin uusi graafinen ilme, verkkokauppa ja tämän lisäksi Emma Shopille kokonainen oma tuoteperhe. EMMA Shop -tuoteperhe on erityinen: se on suunniteltu ja valmistettu alusta asti kotimaisin voimin, mikä on mielestäni aika ainutlaatuista näinä päivinä.

 

EmmaShop1 EmmaShop_660px

 

Tuoteperheen lähtökohtana ovat EMMA Shopille suunnitellut kuosit, jotka syntyivät WeeGee-talon hienon 60-lukulaisen arkkitehtuurin inspiroimina. Esimerkiksi talon kattorakenteissa voi nähdä samaa geometriaa kuin uusissa kuoseissa. EMMA Shop tuoteperheeseen kuuluu toimisto- ja keittiötuotteita: muistikirjoja, säilytyslaatikoita, kortteja, kirjanmerkkejä, tarroja, repäisykalenteri, kasseja ja pyyhkeitä. Alla kirjoituspöydän säilytykseen sopivia Boxset-origamilaatikoita, jotka ostetaan littanana pakettina ja taitellaan kasaan itse. Noita on taiteltu kuvauksiin yksi jos toinenkin. Käy melkein jo silmät kiinni se homma! :)

 

EMMAshopboxsetEMMAshop1 EMMAshop17EmmaShop3

 

Huopatuotteiden valmistaja on Verso Design. Alla ehdoton suosikkituotteeni: Aluset-lasinalussetti, jonka voi koota myös pannunaluseksi. Tosi ihanaa laadukasta huopaa. Muutenkin tuote kolahtaa ihan täysillä.

 

EMMAshop4EMMAshop3emmukka_kassi_kotilo

Kangastuotteet ovat pellavapuuvillaa ja Lapuan Kankureiden kutomat. Yllä olevassa kuvassa on Emmukka-kassi.

Alla on vihkoja, joista ehkä hauskin on tuo paksukantinen muistikirja. Sen uudenlainen sidonta on mestarisitoja Esko Salosen työtä. Ajatelkaa, sellaistakin osaamista meillä viellä tosiaan on! Vihkot painetaan Alduksessa ja ne ovat hiilineutraaleja.


EMMAshop5EMMAshop8EMMAshop13EMMAshop_KotonaDesign

 

Kotona Designin taulut saivat myös EMMA Shopin kuoseja pintaansa. Samoin Pekka Jylhän jänö pääsi koristamaan muistitaulua.

EMMA Shopin sisustuksen on suunnitellut suunnittelutoimisto Aivan. Kalusteet on tehty niin, että niitä voi siirrellä ja muokata tarpeen mukaan uusien tuotteiden myötä. Järkevää! Hieno yksityiskohta on tuo tiskin takana oleva laattaseinä. Mattaa ja kiiltävää valkoista kolmiolaattaa on ladottu limittäin. Kuinka upea tuo olisikaan keittiön seinällä?!

 

EMMAshop2EMMAshop6EMMAshop7EMMAshop14
Emma_julisteetEMMAshop15

 

Tyhjin käsin en voinut shopista lähteä, tietenkään. Näytän myöhemmin, mitä nyt ihan alkajaisiksi kotiutui meille.

 

EMMAshop

 

Olen niin onnellinen, että teen tätä työtä ja saan olla mukana tällaisissa huippuhienoissa jutuissa. Tässä projektissa toimin kuvausjärjestelijänä. WeeGee-talossa oli inspiroivaa kuvata, upeat betoniseinät ja -lattiat kaikkialla!

EMMA Shop has been renewed (the museum shop of Espoo Museum of Modern Art). Besides the graphic identity and webshop, Dog Design (where I work) created a whole range of products for EMMA Shop as well. The basis of EMMA Shop products are the geometric patterns inspired by the architecture of the WeeGee house (built in the 60’s). My role in this project was set designer, which I loved! The house with conrete walls and floors fit so well with the new products. I love my work! :)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply ninni 10.5.2014 at 09:54

    Tulee hieman mieleen länsinaapuristamme DesignTorget :)

  • Leave a Reply