graafinen

Tekstausopas

2.7.2012

Löysin hiljattain ihan mahtavan turkulaisen blogin: Rag rug ja sieltä jutun vanhasta tekstausoppaasta. Siitä muistinkin, että en ole vielä näyttänyt teille tätä omaa Heikka Paaerin kirjoittamaa tekstausopastani, jonka kaivoin jostain äitin kätköistä. Se on peräisin äitin merkonomiopinnoista 70-luvulta. Niin hienoa typografiaa! Voisin kehystää jokaisen sivun, mutta tätä en kyllä nyt rupea leikkelemään. Tuli mieleeni semmoinenkin idea, että sivuja voisi skannata ja tulostaa suurempaan kokoon julisteiksi. Äitin kätköistä löysin myös pari harjoituspaperia (kaksi alinta kuvaa), jotka nyt ainakin täytyisi kehystää. Erityisesti tuo viikonpäiväliuska, johon äiti on piirrellyt kukkia, on niin mahtavan seiskytlukulainen että! Tekstausoppaita saattaisi löytää divareista. Rag Rugin Joonakin oli löytänyt omansa kirpparilta!

 

This calligraphy guide is a treasure of mine. It’s from my mum’s studies at the commercial institute in the seventies. I could frame every page and especially the excercise papers (last two pics)!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply kottarainen 3.7.2012 at 00:14

  Oooh! <3

  Ja samat aatokset on muuten ilmassa, itse löysin myös äitini jostain saaman vanhan tekstausoppaan hiljattain ja pähkäilin nimenomaan muutaman sivun kehystämistä sekä postaamista aiheesta. :D

 • Reply Piia 3.7.2012 at 08:31

  Kerrassaan upeita ideoita! Nyt tekstaamaan.

 • Reply Joona 5.7.2012 at 09:11

  Hei Johanna ja kiitos linkkauksesta! Kirjassasi näyttää olevan valtava määrä legendaarisia fontteja. Täytyykin pistää Heikki Paaer muistiin.

 • Reply Kaisa 7.7.2012 at 10:53

  Aivan ihana tuo kukkasin koristeltu sivu. Ehdottomasti seinälle.
  :) On mennyt joku tovi tuota tekstatessa.

 • Reply Saija 12.7.2012 at 23:36

  Hieno kirja! Multa löytyy kanssa ukkini vanha tekstausopas. On aika huonossa kunnossa, mutta sieltä muistan teininä harjoitelleeni hienoja kaunokirjaimia. :)

 • Leave a Reply