Helsinki

Hernesaaressa

31.5.2016

P5299331b

Vihjailin jossain aiemmassa postauksessani kirjoittavani vielä koostepostauksen merellisestä Helsingistä. Jos en nyt aivan niin laajaa postausta saa aikaiseksi, olkoot tämä ainakin alku sille.

Käytiin ensimmäistä kertaa Hernesaaressa sunnuntaina. Ihan kuin olisi ulkomailla käynyt! Vasta avattu Löyly hulppeine monitasoisine terasseineen avautui merelle kuin valtavat portaat. Upeaa puuarkkitehtuuria. Porukkaa oli paljon, mutta tila ei loppunut kesken. Löylyssä on terassin lisäksi sisäravintola, yleinen sauna ja tilaussana. Uimaankin näytti pääsevän. Saunat lämpiävät ekosähköllä ja ravintoloiden kalat ovat ekosertifioituja. Rakennusprojekti on saanut FSC-projektisertifikaatin, mikä on huippu juttu sekin. Näin massiivisen projektin ekologiset periaatteet sietävätkin olla kunnossa.

P5299359bP5299320bP5299319b

Jatkoimme matkaa Löylystä kohti Hernesaaren nokkaa, jossa sijaitsee laajentunut Hernesaarenranta. Sielläkin olin lentää selälleni. Ihan valtava alue pelkästään hengailulle, ruokailulle ja auringonottamiselle. Rannassa oli myös vuokrattava iglusauna. Tykkäsin todella paljon alueen graafisesta ilmeestä. Täälläkin puu oli suuressa roolissa. Vaaleaksi petsatun puun kanssa oranssi, keltainen ja turkoosi näyttivät raikkailta. Oman lounaani nappasin thairuoka-kojusta. Maistui ja ilma helli meitä. Oli kiva päivä. Toivottavasti turistitkin löytävät Hernesaaren.

P5299350bP5299343b P5299353bP5299354bP5299352b

Hernesaari sijaitsee lähellä Eiranrantaa, Munkkisaaren jatkona. Se ei oikeastaan ole saari, vaan neliskanttinen niemi. Kampista perille pääsee bussilla n. 15 minuutissa. Jos tykkää kävellä, Kauppatorilta pääsee rantaviivaa etelään päin seuraamalla perille myöskin. Kohtuullisen pitkä patikointi, mutta matkalla on monta kivaa näkymää Kaivopuistosta Ullanlinnan huvilakaduille. Kauppatorilta pääsee perille Hernesaareen myös vesibussilla. Siinä jos missä saa kunnon annoksen merellistä Helsinkiä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply