Helsinki Sisustus

Habitare 2013 – Tekstiililöydöt

23.9.2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Habitare 2013 tarjosi muutamia tosi kivoja tekstiilejä. Aloitetaan siitä, mihin lopetimme messukierroksen eli Saanasta ja Ollista, jotka olivat rakentaneet hauskan pikku kioskinsa pientavarahalliin. Miten nuo osaavatkin olla niin sympaattisia! Turusta matkannut muotoilijapariskunta oli saanut tuotteensa mahtumaan puoleentoista henkilöautoon. Aika hyvin. Esillä oli sentään kaikkien vanhojen mallistojen lisäksi upouutta Villi Pohjola -kuosia (alla). Ostin tuosta uudesta mallistosta erään tuiki tarpeellisen kapistuksen, jota olin jo pitkään etsinyt, mutta siitä lisää myöhemmin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Protoshopissa esillä ollut Hanna Ahosen suunnittelema Ripsiraita -maito on pompsahdellut esiin lähes joka blogissa, josta olen Habitaresta lukenut. Tiedätte siitä varmasti siis jo kaiken. Mdf-paloista valmistettu Ripsiraita on tarkoitettu parvekkeen tai terassin matoksi, mutta minä näkisin tuon myös seinävaatteena tai tilanjakana.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Niinikään turkulainen Polkkajam -pariskunta oli messuilla esittelemässä mm. uutta mallistoaan Talviuniset.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lontooseen vastikään oman liikeensä avanneella Klaus Haapaniemellä menee lujaa. Habitaressa esillä oli Haapaniemen suunnittelema ryijy. Ryijyt on pop (ja Klaus myös)!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vepsäläisen osastolla huomio kiinnittyi myös tähän väreiltään rauhallisempaan nurkkaan. Rouhean upea ruskea matto sopii hyvin harmaan seuraan.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ja jälleen kerran tuote (alla), jonka nimi ja valmistaja on tippunut muistilokeroista. Saa kommentoida! Hauskan graafinen ote leikkisään aiheeseen. EDIT: Kyseessä on pohjanmaalaisen Mumma Designin kuosi!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ja viimeiseksi Artekin uusi abc Collection, joka pitää sisällään tuttuja klassikokuoseja uusissa muodoissa (kassit, keittiötekstiilit, tyynynpäälliset jne.) Tykkään erityisesti tuosta Sienasta kaikissa muodoissaan. Punainen Siena-pöytäliinahan meillä jo on, mutta nyt kutkuttaisivat nuo tyynyt mustavalkoisina!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply tiinakaisa 23.9.2013 at 20:21

  Minä olisin ostanut Saanalta ja Ollilta miehelle isänpäivälahjaksi ipad-kotelon, mutta ei niitä koteloita ollut kuin läppärille. Lupasivat laittaa asian korvan taakse ja ehkä jonain päivänä mallistosta löytyy myös sellainen :)

  • Reply Johanna 24.9.2013 at 17:28

   Niitä nykyään kyllä tarvitsee yksi jos toinenkin, joten toivottavasti Saana ja Olli tosiaan tekevät myös tablettikotelon. :)

 • Reply phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä 23.9.2013 at 21:23

  Saanan ja Ollin tekstiilejä hypistelin, mutta olin liikkeellä liian kevyellä lompakolla. Ehkä tosiaan joululahjaksi…

  Kivat messut oli, vaikkajotain meni ehkä ohi,kun seuralaisella oli ikää puolitoista vuotta. :)

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/09/23/habit-are/

  • Reply Johanna 24.9.2013 at 17:34

   Toisaalta lapsen ansiosta tuli varmaan kurkistettua paikkoihin, joihin ei muuten tulisi katsottua? Tai näin ainakin ymmärsin blogikirjoituksesta. :)

 • Reply Jenni 23.9.2013 at 22:01

  Mummaprintin on suunnitellut Mummadesign täältä lakeuksien Pohojammaalta :)

  • Reply Johanna 24.9.2013 at 17:25

   Hei kiitos paljon tästä infosta!

 • Reply Lumi 2.10.2013 at 13:49

  Hei, tiedätkö sattumoisin, minkä valmistajan tuo Vepsäläisen osastolta bongaamasi matto on? Koitin etsiä vastaavaa Vepsäläisen sivuilta, mutta ei löytynyt. Kiitokset kivasta blogistasi!

  • Reply Johanna 3.10.2013 at 21:28

   Hyvä kysymys! Mietin sitä itsekin ja etsin sivuilta mattoa. Laitoin kysymyksen Vepsäläiselle. Toivotaan että sieltä tulisi pian vastaus! :)

  Leave a Reply