Helsinki Sisustus Vehreät vihreät

Habitare 2013

21.9.2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Habitare on nyt käyty tältä vuodelta ja kuvasaldo oli yllättävän runsas ottaen huomioon, että aikaa koluta messut läpi jäi työpäivän päätteeksi vain puolitoista tuntia. Habitaressa näkyi mielestäni tämä vaikea aika. Jollain tapaa hieman autio fiilis jäi. Kerään tähän nyt poimintoja, mutta tänä vuonna en aio näännyttää itseäni Habitare-raportoinnilla. Yllä ja alla Vepsäläisen väripoimintoja. VIime vuoden mieletön värikokemus jäi saamatta hillitymmän osaston takia, mutta värit olivat edelleen sitä ihaninta uutta Vepsäläisen visuaalista linjaa, josta tykkään kovasti.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Protoshopin Hattara-pöydät on suunnitellut Fanni Suvila. Aivan kuin karamelleja! Näissä on sitä feminiinistä henkeä, josta kirjoitin postauksessa Uusia tuulia. Tällainen muotoilu on jotenkin ilahduttavan epäsuomalaista. Muotoilun ei tarvitse olla aina niin ryppyotsaisen jäykkää ja hillittyä. Lisää tällaista ja nimenomaan Suomeen!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Iina Vuorivirran maljakot ja lamput on kaikki tehty samasta muotista. Yläosasta on syntynyt valaisin ja alaosasta maljakko. Iina Vuorivirrasta intoilin jo vuosi sitten elokuussa ja nyt hänet on Mari Isopahkalan kanssa valittu vuoden nuoreksi muotoilijaksi. Minähän sanoin, että tämä likka pääsee vielä pitkälle! :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Habitaren ehkä kutkuttavin huonekalu oli Leo Lindroosin hylly. Olikohan tuon nimi nyt ”Myself”? Kauniin kevyt rakenne yhdistettynä yllättävän jämäköihin hyllylevyihin. Samalla kertaa moderni ja nostalginen. Leo Lindroos on se heppu, joka voitti viime vuonna Habitaren suunnittelukilpailun teoksellaan Sunset Camera.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sebastian Janssonin Compiled-valaisinsarja innostaa tekemään myös omia kokeiluja: kerää kirppareilta muovisia, lasisisia, rottinkisia lampunkupuja sekä kehikkoja ja kokeile tehdä niistä erilaisia kombinaatioita!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Protoshopin toinen suosikkituote (tai prototyyppi, kuten nuo nyt kaikki ovat) oli Lassi Alestalon Hang Around vaateripustin, jonka voi ripustaa, solmia tai kieputtaa. Tuo lenkki joustaa (tai näin ainakin käsitin), joten siihen saa vaatteita roikkumaan monella tapaa. Tuotteesta tulee väkisinkin mieleen Annaleenan Clothing Rail Round, mutta mielestäni tämä Alestalon versio on monikäyttöisyydessään ovelampi. Ottaisin koska vain omaan kotiin!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mikkelin ammattikorkeakoulun Nollasarja-oppimisympäristössä kehitetyt amppelit jäivät myös mieleen. Ruukku on helppo uudenlaisen kiinnityssysteemin ansiosta irroittaa amppelista. Muovinen ruukku seisoo myös jämäkästi pöydällä. Tästä on tehtävä tuote!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Erik Bertellin ja Matti Syrjälän prototyyppipalikat osuivat graafisen suunnittelijan silmään. Näissä on monta asiaa, joista tykkään: kirjaimet, vaalea puu ja muistot lapsuuden palikoista. Palikoitahan on nähty viime vuosina aika monenlaisia, mutta näissä on jo kokonsakin puolesta jotain uutta ja kiinnostavaa!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Trashdesign ei ollut tänä vuonna minulle tarpeeksi käytännönläheinen, mutta ylläolevan kuvan käytävä teki kyllä vaikutuksen! Alla vielä Tregrenen Genie -yrttien kasvatusruukku. Tässä uutuustuotteessa minua ilahdutti sen pieni koko. Kasvatusruukkuja kun on vaikea löytää sopivan siroina. Huikatkaa, jos teille jäi mieleen tuotteen valmistaja!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ajattelin, että tämän vuoden Habitare olisi yhdellä postauksella käsitelty, mutta toisin kävi. Seuraavassa postauksessa Lundian kiva osasto ja tekstiililöydöt! 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 Pictures from the Finnish Design Fair Habitare.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Riikka - HUNAJAISTA 21.9.2013 at 13:22

  Ihanan rauhalliset kuvat oot saanut sielä tavarapaljoudesta :) Itse bongailin aikalailla samoja juttuja, vähän kylmäksi jätti messut kyllä…

  • Reply Johanna 21.9.2013 at 14:21

   Ihmisiä ei kuvissa näy paljon, koska oltiin niin myöhään liikkeellä! Ehkä tuo autiofiilis muuten hieman siitäkin syntyi… Sulla oli ihanat bongaukset ja kuvat taas myös!

 • Reply tiinakaisa 21.9.2013 at 17:05

  Mulla on kameralla kutakuinkin samanlaiset kuvat :D

  • Reply Johanna 22.9.2013 at 20:35

   Tänä vuonna monella bloggarilla on ollut harvinaisen samat kuvat huomasin juuri! :D

 • Reply Henri 21.9.2013 at 17:06

  Jäikö mieleesi onko tuo Lindroosin hylly prototyyppi vai voisiko sitä kysellä jostain?

  • Reply Johanna 22.9.2013 at 20:34

   Moi Henri! Hyllylevyt on valmistanut Ecosilva Oy ja hyllyjärjestelmän Selka. Nyt en ole varma, onko tuo jo tuote vai vielä proto. Edellämainituista yrityksistä voisi saada lisää infoa!

 • Reply suvi m 22.9.2013 at 11:10

  Tuo Lindroosin hylly oli mun ykkössuosikki Habitaressa! Todella upea. :)

 • Reply retromoderni 23.9.2013 at 06:44

  Jätin messut sittenkin väliin, oisin ajanut melko turhan takia 300 km mitä näitä messupostuksia olen lueskellut. Nyt järjestäjät haloo, joka toinen vuosi vain.

 • Reply Anni 23.9.2013 at 15:47

  Moi! Samoja fiiliksiä minullakin! Laitoin juuri eilen kuvat vihdoin blogiin ja yhdessä pallomeressä ne näyttävät inspiroivilta, mutta itseasiassa vain aika harva juttu jäi käteen 3 tunnin jälkeenkin.

  • Reply Johanna 23.9.2013 at 16:00

   Moi Anni! Sun blogi oli kiva, mutta siinä on sama kuin muutamalla muullakin ihan vastikään löytämälläni blogilla: en pysty kommentoimaan! :/ Mulla ei ole wordpress-tunnuksia ja omalla facebook-tilillä en haluaisi kommentoida. Noh, kommentoin tänne: ”Ihania kuvituksia! :)”

   • Reply Anni 24.9.2013 at 15:03

    Moi, kiva että tykkäsit. Olen ihan uusi bloggaaja vaikka blogeja olenkin lukenut jo pitkään. Täytyypä tarkastaa, mitä voin tehdä tuolle kommenttiasialle – aika kinkkistä! Täytyy muutenkin nyt alkaa kommentoimaan kaikille ihanille bloggaajille, joita olen ’salaa’ lukenut vuosia. Vihdoin on jotain omaakin näyttää :P
    terkuin, Anni

 • Reply Pinja 9.10.2013 at 15:28

  Genie -kasvatusruukun valmistaja on käsittääkseni mainitsemasi Tregren. Taitaa olla entisellä nimellä IndoorGarden ainakin nettisivustojen perusteella. Kävin tutustumassa osastoon kun pisti silmään se isompi Herbie kasvatuslaite mikä meillä on kotona. Toimii kyllä todella hyvin ja olin myöskin mielissäni tuosta pienemmästä Geniestä. Vaikutti fiksulta ja kotimaisuusaste yllätti! Kehitetty ja valmistettu suomessa. Jotain ekokomposiittimateriaalia siinä käytetään. Haluaisin sellaisen turkoosina meille kotiin! ;)

 • Leave a Reply