Helsinki

Kallion helmi: IPI Kulmakuppila

5.8.2015

P8042006b

 

Myönnän, etten ole koskaan oikein viihtynyt Kalliossa. Siksi siellä on tullut liikuttua aika vähän. Ja usein myös eksyttyä. Nyt on kuitenkin oiva syy käydä Kalliossa useammin; IPI Kulmakuppila avasi ovensa eilen Karhupuiston laidalla. Olen seurannut upean sisustuksen muotoutumista tavallista lähempää, sillä meidän toimistomme on suunnitellut kahvilan graafisen ilmeen. Sisustus on Petra Majantien suunnittelema. Se on aika lailla yhdistelmä kaikkea, mikä minuun nyt kolahtaa: mattaiset betonilattiat, puuteriseksi käsitelty tammi, rönsyilevät huonekasvit saviruukuissa, paljon valoa ja valkoista tiiliseinää. Kahvilan astiat ovat Menun New Normia, josta kirjoitinkin vähän aikaa sitten. Yläilmoissa kelluvat kattovalaisimet ovat Flosin AIMit, jotka puolestaan ovat esiintyneet aiemmin postauksessa Keittiöhaave.

Ipistä saa aamupalaa, lounasta ja kahvilatuotteita. Olimme harjoittelulounaalla kesäkuussa ja pääsin silloin maistamaan Ipin käsintehtyjä leivoksia. Nam! Ulkopaikkakuntalainenkin löytää Ipiin eksymättä, kun matkustaa keskustasta Hakaniemeen metrolla ja kävelee metroaseman kulmalta mäkeä ylös Porthaninkatua pitkin kolme korttelia. Osoite on Porthaninkatu 13.

 

P8042023bP8042051bP8042010bP8042042bP8042038bP8042044bP8042004b

PS. Pakko oli jättää jotain myös teille yllätykseksi: kahvilan vessa lyö värillään ällikällä. Älä missaa!

There’s a new lovely corner cafe in Kallio, Helsinki: IPI Kulmakuppila, which I strongly recommend! The interiors are quite exactly everthing I’m into at the moment: white-washed oak, loads of houseplants, soft concrete floors, New Norm tableware from Menu, white-painted brickwalls bathing in light… The visual identity of the cafe is designed by Dog Design.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Saija 10.8.2015 at 23:38

    Näyttää tosi hyvältä! Täytyy käydä pian katsastamassa, kiitti vinkistä!

  • Leave a Reply