Helsinki Vehreät vihreät

Kesäkukkayhdistelmiä

4.6.2015

IMG_4772b

Tältä näyttivät ostokseni viime sunnuntaina, kun lähdin kesäkukkia hakemaan. Taskussa oli 30-vuotislahjaksi viime syksynä saatu Interfloran lahjakortti, jota olin pantannut juuri tätä hetkeä varten. Selailin netissä Interflora-liikkeitä ja päädyin kokeilemaan itselleni ihan tuntematonta Kukkatalo Marittaa Espoon Suvikummussa. Olen purnannut, miten vaikeaa on löytää kivoja kukkakauppoja Helsingissä. Noh, tästä tuli nyt kyllä uusi suosikkini. Freesi ja laaja valikoima ja erittäin ystävällinen palvelu.

P5311012b

Olin saanut päähäni, että haluan kokeilla tänä vuonna daalioita. Niitä löytyi kärryllinen eri väreissä heti portilta. Kaksi punaoranssia lähtikin mukaan.

P5311052b

Tältä reissulta poimin mukaan monta uutta kasvienyhdistelyideaa. Niitä on aina kiva löytää. Jotain muuta kuin pelargoniaa ja murattia. Ja älkää siis käsittäkö väärin, pelargonian ja muratin yhdistelmässä ei suinkaan ole mitään vikaa. Välillä on vain kiva nähdä jotain muutakin. Itse asiassa alla olevassa raikkaassa sommitelmassa on juuri kumpaakin, pelargoniaa ja murattia, mutta niiden lisäksi mukana on myös bellistä (suomenkieliseltä nimeltään ilmeisesti kaunokainen) ja valkoista lemmikkiä (niin sympaattinen!).

P5311022b
Alla keltainen daalia, orvokki ja muratti. Kiva keltavalkoisuus.

P5311024bP5311061b

Yllä olevassa kuvassa varrellinen marketta betoniruukussa ja hortensia-tuoksupielusyhdistelmä korissa. Hortensia on omalle parvekkeelle vähän liian romanttinen, mutta myönnettävä on, että hurmaavalta tuo parivaljakko näyttää. Mieletöntä väriloistoa alla: samettikukkaa, bellistä ja tulikruunua.

P5311047bP5311050b
Ruukkusommitelmaan ei välttämättä tarvitse aina tunkea kauheasti kukkaa, eivätkä kaikki edes kukista tykkää. Myös erilaiset kukattomat kasvit näyttävät mainioilta yhdessä. Siitä esimerkkinä yllä olevan kuvan kokoonpano: japaninvaahteraa (oletan), heinää, punalehtinen banaani (!) ja asterikki. Punaisenkirjava värinokkonen sopii hyvin myös tällaisiin kukattomiin istutuksiin. Hyviä riippuvia, kukattomia vaihtoehtoja alla olevassa kuvassa. Lienevätköhän monivuotisia kaikki?

P5311058bP5311055b

Yllä olevan kuvan ruukkuistutus on tehty hyvällä värisilmällä. Harmaanvihreät sävyt käyvät hienosti yhteen. Myös eri muotoisista lehdistä muodostuu hauska kontrasti. Kokonaisuudessa laventelipuu, violetti kaulus ja hopeatäpläpeippi (riippuva valkovihreä). Lisäksi mukana violetteja petunian näköisiä kukkia. Kaulus on tuo ruukun oikean reunan kukka tillimäisillä lehdillä. Ihastuin sen puskamaisuuteen kovin, mutta jätin sen ostamatta, sillä kasvi ei kestä paahdetta ja parvekkeemme on pätsi.

P5311039b
Tässä vielä kukkatalon sisäkasveja. Nuo jännät litteät mehikasvit olivat suurempia kuin oma kämmeneni!

P5311045b

Ai että, olipas terapeuttinen kukkaretki tuo. Kiitos vielä ihanat ystäväni lahjakortista! Ihan paras lahja.

Buying summer flowers for the balcony. I had an Interflora present card and that’s why I headed to Espoo Kukkatalo Maritta, where I’ve never visited before. It’s the closest a bit bigger Interflora store nearby. What a lovely mid-day spent admiring, smelling and wandering among all the flowers. For our balcony I bought dahlias, herbs, hays, verbena and sweet alyssum.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Marru 4.6.2015 at 17:40

  Kauniin näköisiä kukkia! Pitäisi kai omatkin kukat käydä ostamassa, vaikka jotenkin vielä ei tunnu edes kesä kunnolla alkaneen.

 • Reply Johanna 6.6.2015 at 21:24

  Kukista se lähtee! ;) Nyt meidänkin parvekkeella näyttää ihan keskikesältä.

 • Reply Mimosan kotona 7.6.2015 at 14:03

  Ihania kesäkukkayhdistelmiä! Puutarhoilta löytyy varmasti jokaiselle jotakin ja kukat ovat joka tapauksessa aina kauniita. Toki niiden yhdisteleminen on oma taito sinänsä.
  Omalta terassiltani löytyy juurikin pelargoniaa, mutta ilman murattia. ;) Jotenkin vaan aina päädyn näihin perinteisiin kesäkukkiin. Sen verran uskalias kuitenkin olin, että hankin täksi kesäksi terassin seinäamppeleihin pari tummalehtistä bataattia…

 • Leave a Reply