Helsinki Vehreät vihreät

Kevätmessuilta

10.4.2016

P4108505b

Olen ollut viime vuosina vähän laiska messuillakävijä. Onneksi kuitenkin lähdettiin kaverin kanssa Helsingin Kevätmessuille tänään. Ne olivatkin aika kivat ja kolme tuntia messuhallissa hurahti ihan hetkessä. Vietimme suurimman osan ajastamme Piha-osastolla Luomu- ja Lähiruokaosaston ollessa vähän tylsä. Onneksi meillä on vain tuo parin neliön parveke. Muuten olisi lähtenyt ihan käsistä valtavien kukkasipulilaarien ja taimien äärellä. Messuilla oli vähän keskieurooppalaista kukkasipulimarkkinatunnelmaa. Kovaääninen torikauppiaskin eräällä montterilla oli.

P4108489b

Tämä ”ulkotila” oli sisustettu mukavasti. Tuli mieleeni, että koska uudessa asunnossamme on selvästi isompi parveke (1,4 x 4,2 m) kuin nykyisessä, voisi sinne vaikka rakentaakin tuollaisen puulavasohvan. Parvekelasitkin on, joten tyynyt ja patjat eivät olisi ihan sään armoilla.

IMG_7776b

Alla olevan kuvan EcoFurnin 60-lukulaiset Granny-puutarhatuolit olivat kyllä upeat. Ne olivat taas osastoa ”jos minulla olisi puutarha niin…”

P4108507b

Messujen mökki- ja rakennuspuoli meni meiltä vähän ohi, koska koimme, ettemme ihan kuuluneet kohderyhmään. Tutkaani tarttui kuitenkin Kemiönsaaren hyvin brändätty ilme ja osasto. Erottui hyvin edukseen. Joskus olisi itsekin mielenkiintoista päästä mukaan brändäämään jotakin asuinaluetta. Kemiönsaari on todella ihana paikka. Viime kesänä sain viettää siellä yhden mökkiviikonlopun. Muistatteko nämä kuvat?

P4108516b

Grillejä oli sitten jos jonkinmoisia pikkuruisista pöntöistä valtaviin kapistuksiin. Tässä Jamie Oliverin iloisen värisiä pallogrillejä. Nam!

P4108492ab

Cilla’s –sisustusliikkeen osasto oli ehkä koko messujen tyylikkäin. Cilla’s on vastikään uudistanut pakkauksiaan ja hyvältä näytti näin niinkuin graafikon silmään. Cilla’sin edustaja kertoi, että he ovat myös avanneet Helsinkiin uuden liikkeen Hietalahden torin tuntumaan (Lönnrotinkatu 39). Se pitää muistaa käydä katsastamassa joku päivä.

P4108513bP4108510bP4108533bP4108527b

Kekkilän osastolla saimme pienessä bloggaajaporukassa luentokierroksen puutarha-asiantuntija Mari Kaartokalliolta. Kuulimme mm. että omalle pihalle voisi todellakin järjestää turveharkoilla oman lakkasuon! Alla olevassa kuvassa on niiden turveharkkojen lisäksi Kekkilän uutta kvartsiittikoristekiveä. Nätti vaalea sävy. Tulee mieleen Kreikan rannikot.

P4108520bP4108532b

Ihasteltiin myös mehikasvipuutarhaa ja bonsaimaisia syreenipensaita. Ja saatiinhan me sitten mukaammekin aikamoiset säkilliset Kekkilän osastolla esiintyneitä kasveja. Keväthurmos valtasi minut kotona, kun kiikutin kassin parvekkeelle ja rupesin purkamaan kasveja ruukkuihin. Tajusin, että tarvitsen muutaman uuden ison ruukun ja kirjoitin kalenteriin huomiselle: ”ruukkukaupoille”. Parvekkeen kukkavaltauksesta siis ihan varmasti lisää juttua ensi viikolla!

P4108524b

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Karin // Tunne tilat 12.4.2016 at 08:05

    Kevät <3 Haastoin sinut muuten blogissani paljastamaan The huonekalun. Sen kalusteen, josta et olisi ikinä valmis luopumaan.

  • Leave a Reply