graafinen Helsinki Sisustus

Pentik pop up shop by Maire & Johanna

10.4.2013

pentik_pop-up_myymala

 

Jee jee jepulis! Shopin avajaisilta meni mainiosti. Tässä lisää kuvia ja tällä kertaa hippasen laadukkaampia, kun oli jalustakin mukana.

Pop up shopin idea oli osoittaa, miten paljon tuotteita Pentikistä löytyy myös moderniin tyyliin sisustavalle. Tavallisestihan Pentik yhdistetään maalaisromanttiseen tyyliin, eikä edes tajuta, miten paljon myös pelkistettyjä tuotteita mallistossa on. Kettukarkin Mairen kanssa tartuttiin haasteeseen innokkaasti ja päädyttiin Pentikin helmet -teemaan. Shoppiin poimittiin (vain ja ainoastaan) tuotteita, joita me itse ottaisimme ilomielin kotiimme. (Nämä ovat siis helmiä meidän näkökulmastamme. Jokainen tietenkin poimisi valikoimasta oman makunsa mukaiset helmet.) Koska haluttiin tehdä jotain hyvin ei-Pentikmäistä, valitsimme tuotteita niukan väripaletin mukaan. Vain mustaa, valkoista ja oranssia + vähän lämmintä puun sävyä. Shopin piti erottua selvästi myymälän muista tiloista. Myös tuotteiden stailauksella ja myymäläkalusteiden asettelulla pyrittiin rikkomaan Pentik-koodia.

Tuo tila oli aiemmin rusehtavan harmaa, mutta se freesattiin pop up -myymälää varten valkoiseksi. Takaseinälle teetettiin liitutaululevy, jota voi myöhemmin käyttää myymälän somistuksessa muuallakin. Levyyn teipattiin shopin tunnus, jonka suunnittelin. Teippauksen toteutti ammattitaitoinen Teippiklinikka. Shopin ikkunoihin teipattiin mustaa ”helminauhaa”. Myymäläkalusteet löydettiin tehtaanmyymälän varastosta, joten mitään uutta ei shoppia varten jouduttu hankkimaan. Shopin sisustukseen valittiin myös noita puhdaslinjaisia Sointu-vitriinikaappeja.

Pentikin kokoisia sisustusbrändejä ei Suomessa ole kovinkaan monta. Oli ilo ja kunnia olla tässä mukana. Mairen kanssa toivotaan tietenkin, että tästä projektista on myös konkreettista hyötyä Pentikille. Toivottavasti kaikki heräävät siihen, miten monimuotoinen ja laadukas Pentikin mallisto on ja mikä arvo sillä on, että brändi on suomalainen. Vielä iso kiitos Pentikille, että uskalsitte päästää meidät valloilleen ja annoitte täysin vapaat kädet shopin suunnittelussa. Itse olin erityisen innoissani, että sain myös kokeilla graafikon taitojani logon suunnittelussa. Alunperin shopin piti olla auki kaksi viikkoa, mutta eilen päätettiin, että se pysyy paikoillaan kuukauden päivät. Mainiota! Merkatkaa kalenteriin ja käykää poikkeamassa, jos pyöritte Arabian kulmilla lähiviikkoina. Muistakaa sitten kommentoida tänne löytyikö ostettavaa!

Vielä jäi selostamatta tarkemmin nuo tuotteet, joita shoppiin valitsimme, mutta säästän sen seuraavaan kirjoitukseen, jottette saa infoähkyä. :)

 

 

pentik_pop-up_teippauspentik_pop-up_kasvimaapentik_pop-up_kasvimaa2pentik_pop-up_kasvimaa3pentik_pop-up_lautasvatipentik_pop-up_pyyhkeetpentik_pop-up_geopentik_pop-up_lasikannupentik_pop-up_korituolitpentik_pop-up-kierrejakkarpentik_pop-up_myymala2pentik_pop-up-tyynymaire_johanna

 

We’ve been working on an inspiring project with Maire from Kettukarkki this week. We designed a pop up shop for Pentik at Arabiakeskus Pentik (Hämeentie 135). Pentik is a Finnish interior design retailer with over 80 stores in Finland, Sweden and Norway. The whole idea was to pick products for a home with modern style. Pentik is commonly associated with romantic country style. Many people don’t even know what a large collection of products in modern style Pentik actually offers. We chose a restricted color palette, only black and white + orange products to keep the shop’s look as clean as possible. The pop up shop will be open until the 8th of May. Visit you too and let us know if you found something surprising! :)

Kuvat: Johanna/Kotilo, viimeinen kuva Jessica Ristolainen/Pentik

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply sisustuskärpänen 11.4.2013 at 08:17

  Voi että on HIENO! Mä olen niin ylpeä teistä! Näyttää tosi houkuttelevalle, raikkaalle, uudelle, just teille, mutta myös Pentikille! Loistava tempaus, onnea! :)

 • Reply eeva 11.4.2013 at 09:34

  ei kyllä heti arvaisi pentikin kaupaksi, jos ei tietäisi!

  • Reply Johanna 12.4.2013 at 17:04

   No se oli tarkoituskin. Eli hyvä! :)

 • Reply Kaisa // NHWY 11.4.2013 at 10:56

  Hyviä kuvia ja kiva projekti! :) Valaistus oli muuten tuolla yllättävän haastava.

  • Reply Johanna 11.4.2013 at 16:16

   Valaistus oli TODELLA haastava – kirkkaita spotteja, mustaa ja valkoista ja vielä ikkunapintaa heijastamassa. Sulla oli kiva postaus myös. Kiitos siit!

 • Reply Varpu 11.4.2013 at 20:34

  Mahtavalta näyttää, hyvä te!

 • Reply Hanna-Katariina 11.5.2013 at 14:31

  Hei Johanna! Kuljen päivittäin töihin kyseisen Pentikin ohi. Olette tehneet aivan valtavan hyvää työtä ja nostaneet esille tuotteita, jotka saivat tämänkin kaavoihin kangistuneen Pentik-välttelijän kiinnostumaan valikoimastaan.

  Blogisi on raikas ja hyväntuulinen, jään seurailemaan!

 • Leave a Reply