Helsinki Sisustus

String Works

6.3.2015

P3040876b

Piipahdin keskiviikkoaamuna Artekin lehdistötilaisuudessa Eteläesplanadin liikkeessä kuulemassa Stringin uusista String Works -toimistokalusteista: korkeussäädettävästä pöydästä ja vapaasti seisovasta Stringin hyllyjärjestelmästä kehitetystä hyllyköstä. Jälkimmäinen tuntui huopapintaisen takapaneelin takia nimenomaan toimistokalusteelta, mutta tuo työpöytä sopisi mainiosti kotiinkin. Hallelujah! Vihdoinkin tyylikäs, oikeasti hyvännäköinen korkeussäädettävä pöytä. Tavallisesti korkeussäädettävien pöytien jalat on ratkaistu niin, että jalan tukiosa on jonkinlainen lattianmyötäinen levy, minkä takia kokonaisuus ei ole kovin siro. String Works -pöydän jalat taas muistuttavat hauskasti pukkijalkoja ja ovat ainakin omaan silmääni siromman näköiset.

P3040882b

Ruotsalaiset muotoilijat Anna von Schewen ja Björn Dahlström kertoivat, että pyrkimyksenä oli suunnitella pöydästä itsenäinen kaluste, jonka muotokieli heijastaa String-hyllyn minimalismia, mutta ei tunnu päälleliimatulta tai liian itsestäänselvältä. String-hyllyn metalliosista muistuttavat pöytälevyn reunaan kiinnitettävä metalliritilä ja työpöydän laatikoston (pöydän lisäosa) vedin. Ihan fiksu ratkaisu! Pöydässä on myös luukku johdoille, jotka eivät siten jää pöydälle pyörimään. Luukku on toiselta puolelta saarnin tai tammen sävyinen. Myös pöytälevyjä on saatavilla saarni- tai tammiverhoiltuna.

P3040903b P3040904b

Alla olevassa kuvassa näkyy laatikoston takaa taittuva vetokahva, joka voi olla toimistokäytössä varmaankin kätevä. Kuvassa pöytää on nostettu ylöspäin, ehkä siihen korkeimpaan 118,5 cm:n korkeuteen. Toimistotyöläisenä seisomista todellakin kaipaa ja tutkimuksetkin sen ovat osoittaneet, että istuminen on kuolemaksi. Lehdistötilaisuudessa mainittiin tutkimus, jonka mukaan kolmen tunnin seisominen istumisen sijaan viitenä päivänä viikossa vastaa vuodessa 10 maratonin juoksemista. Hurjaa.

P3040899bP3040875b

Vapaasti seisovan hyllykön lisäosiksi oli suunniteltu arkistokaappi ovineen, jonka voi yhdistää myös String System -hyllykköön. Uusi lisäosa oli myös muovista varmistettu lokerohylly (kuva alla), jossa voi säilyttää toimistotarvikkeita tai vaikka kasvia. Tuon kohdalla jäin miettimään, miksi juuri muovi… Olisiko String-hyllyyn sopinut nätimmin valkoiseksi maalattu metalli? Nojoo, mutta kokonaisuutena mielestäni hyvin mietitty tämä String Works! Mitä olette mieltä? Onko teillä kokemusta korkeussäädettävistä pöydistä?

P3040881bP3040891b

On Wednesday morning I went to Artek on Eteläesplanadi tuo learn about String’s new office furniture line String Works. The new heightadjustable String desk looks much lighter and more stylish than many other heightadjustable desks I’ve seen. Great design by Anna von Schewen and Björn Dahlström!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply tv 6.3.2015 at 09:48

  Kiitosta taas niin hyvästä vinkistä; pitääpä mennä kuolaamaan! Juuri itse pohdin miksei säädettävät pöydät ole koskaan kovin kauniita…tämän voisin kyllä hankkia ellei hinta vain ole tähtitieteellinen. Kaunis johtoluukku plussaa! – Muovisen lokerohyllyn materiaali on mielestäni ihan ok koska ei varmasti kolisi niin paljon kuin metalli, mikäli säilyttää tuossa vaikkapa värikynäkokoelmaansa (kuten itse ehkä tekisin.. :)
  -Raikkaan keväistä perjantaita sinulle!

  • Reply Johanna 8.3.2015 at 23:35

   Kiitos tv! Totta on tosiaan, että muovi on ehkä hiljaisempi materiaali kuin metalli.

  Leave a Reply