Helsinki

Teurastamon parhaat

27.1.2014

Teurastamon parhaat -tapahtuma oli tupaten täynnä! Iloinen kuhina vain kävi kun kaikenikäiset vieraat vaelsivat ympäri Teurastamon aluetta metsästäen maistelupaloja. Meininki oli hyvä myös meillä bloggarikierrokseen osallistuneilla. Oli kiva päästä tutustumaan paremmin kaikkiin Teurastamon yrittäjiin. Teurastamon keskellä sijaitseva ravintola Kellohalli on hyvin tuttu, mutta muut eivät läheskään niin tuttuja. Kuvasato oli karmean laaja, joten alla poimintoja matkan varrelta, ei kattavaa selvitystä koko kierroksesta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kierroksemme alkupäässä vierailtiin Tuoretorilla, jossa myydään luomu- ja lähiruokaa suoraan viljelijöiltä ilman välikäsiä. Tuoretorilla maisteltiin ankkaa variksenmarjahillon kera. Nam! Tuoretorin tiloissa on myös hienosti jätetty vanhaa seinää näkyviin. Sisustus oli kivan karu.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Helsingin Kahvipaahtimolla ällisteltiin valtavia kahvimyllyjä ja ihasteltiin kahvisäkkejä. Vanhoja kahvisäkkejä on kuulemma myynnissäkin. Noistahan voisi ommella vaikka lattiatyynyjä!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pasta Factoryssa kuultiin tuorepastan valmistuksesta ja ihmeteltiin pastantekokoneita. Saatiin mukaamme paketti Pasta Factoryn tuorelasagnelevyjä, joten ehkä jo tänään meillä mussutetaan lasagnea.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lihakauppa ja -ravintola Teurastamon Portissa nautittiin nyhtöpossuburgeria ja maankuulua Rosburgeria minimuodossa. Helposti elämäni parhaimmat burgerit. Oikein sulivat suussa. Ja tuo sämpylä! Niin kaukana mäkkiihötöstä kuin olla ja pääsee.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Flavour Studio, jossa meille tarjottiin mainiot drinksut, on keväällä 2013 avattu opetuskeittiö- ja tapahtumatila, jossa järjestetään kokkikouluja ja ruoka-aiheisia tapahtumia. Flavour Studion sisustus on mielestäni Teurastamon tiloista tyylikkäimpiä. Täällä kannattaa piipahtaa jo ihan vain kurkkaamassa tuo tila!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Meille bloggareille tarjotut maistiaiset olivat aika lihapainoitteisia, kuinkas muutenkaan. B-Smokeryssa syötiin ainakin ribseja. Barbecue-ruokaan erikoistunut B-Smokery on Teurastamon uusimpia tulokkaita. Se avaa virallisesti ovensa vasta helmikuussa. B-Smokeryn takana on elokuva-alan ammattilaisia, joiden ravintolaidea syntyi missäpä muuallakaan kuin Ravintolapäivässä. Tänne oli ainakin viidentoista metrin jono, kuten on kuulemma ollut joka kerta kun B-Smokery on avannut ovensa. Näki, että täälläkin henkilökunta oli hommassa sydämellään mukana. Ihana tunnelma!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kierroksen lopuksi saatiin maistiaiset Jädelino-jäätelötehtaan jäätelöstä. Jädelinoon ei enää mahduttu sisään, sillä Teurastamoon oli kierroksemme aikana tupsahtanut aivan järkyttävä määrä porukkaa. Hyvältä maistui artesaanijäätelö myös käytävällä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Teurastamo on minulle entuudestaan tuttu viime kesältä, kun Unknown Cargo -galleria piti majaa siellä. Nyt olen päässyt työn puolesta tutustumaan ja tekemään myös Teurastamon graafista ilmettä, sillä Dog Design on sen takana. En kuitenkaan kirjoittele Teurastamosta työn puolesta vaan lähinnä siitä syystä, että mielestäni tämä on aivan loistopaikka! Vastaavia paikkoja (joilla on oikea, mielenkiintoinen historia) ei Suomessa vielä kovin montaa ole. Turusta tulee mieleen vanhaan rautatien konepajaan rakennettu Logomo, vaikka se ei konseptiltaan samanlainen olekaan. Olisi mahtavaa jos yhä useampi löytäisi paikan ja keksisi toteuttaa Teurastamon pihamaalla vaikka jonkin oman tapahtuman, sillä sellaiseenkin Teurastamo on tarkoitettu.

Bloggarikierroksella välittyi sellainen kuva, että kaikki toimijat tekevät täydestä sydämestä ja intohimosta omaa juttuaan. Yleensä tällaisesta intohimosta syntyy laadukkaita asioita ja se myös näkyy paikkojen tunnelmassa. Teurastamolla kannattaa kyllä mielestäni käydä toteamassa tämä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Eräs turkulainen ystäväni kiitti juuri tapahtuman vinkkaamisesta ja kommentoi, että hän oli vienyt tapahtumaan helsinkiläiset ystävänsä, jotka eivät koskaan olleet edes Teurastamosta kuulleet. Hullua! Hauskaa oli muuten huomata, että Teurastamon parhaat -tapahtumaan oli löytänyt tiensä monenikäisiä ja -tyylisiä ihmisiä. Todistettu on siis jälleen kerran, että Teurastamolla uskaltavat vierailla muutkin kuin hipsterit. :) Mielenkiintoista seurata, mitä kaikkea vähitellen remontoitaviin tiloihin vielä asettuu. Teurastamo siis rakentuu ja kehittyy edelleen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jos Teurastamon parhaat -tapahtuma meni sivu suun niin parin viikon päästä Teurastamolla tapahtuu taas. Teurastamon Talvirieha on koko perheen tapahtuma. Ohjelmassa on muun muassa rusettiluistelua Teurastamon pihalle pykätyllä luistinradalla, lumigraffitteja ja ulkokojuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Last Saturday I participated in a blogger tour in Teurastamo/Abattoir. The area was once City of Helsinki’s abattoir but now it’s one of the most interesting places for spontaneuous urban culture in Helsinki. Abattoir’s Best was an open door happening, where the restaurants, shops and little factories in the area invited anyone to get acquainted with their work and offered tasty welcomes.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Amelia 27.1.2014 at 14:37

    Ettekö lainkaan vierailleet Ho’s Foodissa?

    • Reply Johanna 27.1.2014 at 14:51

      Vierailtiin ja Makumaku-verkkokaupan toimipisteessä myöskin. Tähän on kerätty vain poimintoja ja parhaita kuvia tuolta kierrokselta, koska koko kuvasaaliin läpikäyminen ja esitteleminen olisi ollut liian valtava homma.

    Leave a Reply