graafinen Helsinki

Unknown Cargo Aleksille ja yksi hullu teippausprojekti

15.4.2014

Unknown Cargo

 

Taidan olla tällainen vähän ronskimpi suunnittelija. Kun jotain tehdään, niin sitten sitä vedetään koko leveydelle. Eilen syntyi Aleksanterinkadulle aika röyhkeä teippaus, ja sen toteutti Laser Cut Studio. Kyse on siis Unknown Cargo -galleriasta, jolle olen saanut tehdä graafista suunnittelua alusta lähtien. Gallerian konsepti on epätavallinen: se paljastaa taiteilijansa vasta näyttelyn loputtua sulkijaisissa. Kirjoitin galleriasta viimeksi vuosi sitten, kun se sijaitsi Teurastamolla. Tänä keväänä Unknown Cargo sitten muutti, eikä minnekään periferiaan, vaan Aleksanterinkadulle, keskelle Helsingin keskustaa (Kluuvin kauppakeskuksen katutasoon). Unknown Cargo aloitti samalla yhteistyön Absolutin kanssa, minkä johdosta galleriassa toimii nyt myös cocktail-baari.

Nostan hattua pojille, jotka teippasivat ikkunoita ainakin kuusi tuntia. Koska teippaus oli niin valtava, se piti tehdä monesta osasta, mikä taas johti siihen, että kohdistaminen oli erittäin haastavaa. Lopputulos on hieno, kuten Laser Cut Studiolta vain olettaa saattaa. Toivon gallerialle paljon kävijöitä uudessa kodissaan, jossa se pitää majaa aina kesäkuun 6:nteen saakka. Ei pitäisi ainakaan ohikulkijoilta jäädä nyt huomaamatta… Kevään ensimmäinen näyttely sisältää videoinstallaation. Unknown Cargon taiteilijoita ovat aiemmin olleet mm. Teemu Mäki, Ananya Tanttu, Sanna Paananen, Heta Kuchka ja Stefan Bremer. Kuraattoreina häärivät edelleen Laura Porola ja Timo Wright.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAUnknown Cargo Kluuvi

 

My crazy design for the Unknown Cargo gallery was attached on the windows of Kluuvi shopping centre on Aleksanterinkatu in central Helsinki today. So exciting! The jog was done by the best of the best Laser Cut Studio. The gallery will be open 25.4.–6.6. Go and visit!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Minde 15.4.2014 at 12:21

  Hieno on!!!

 • Reply Vilja @ muotoseikka 15.4.2014 at 20:34

  Kiinnostava konsepti. Sanovat, että Aleksi on kuolemassa, joten juuri tällaista sinne tarvitaan. Ja teippaus varmasti auttaa vetämään populaa sisälle. Hieno!

  • Reply Johanna 15.4.2014 at 22:33

   Sanotaanko niin? Kluuviinkin on varmaan tervetullutta lisävilinä.

 • Reply VARPU 15.4.2014 at 22:31

  Hieno ja näyttävä! Ei jää Alepan varjoon :)

 • Reply Johanna 15.4.2014 at 22:34

  Alepa on muuten aika näyttävästi esillä Kluuvin ikkunoissa!

 • Reply Lotta 16.4.2014 at 20:50

  Tosi hienolta näyttää!

 • Leave a Reply