Minäkin uskaltauduin ikuisesta uppopaistofobiastani huolimatta pyöräyttämään elämäni ensimmäiset donitsit tässä taannoin. Näiden kuvien rinkilät syntyivät K-Ruoka -sivuston reseptillä, mutta se ei kyllä ollut kovin hyvä, vaikka tein tarkasti ohjeen mukaan. Donitsitaikinan maussa ei ollut mitään vikaa, mutta rakenteessa olisi hiottavaa. Donitsit olivat mureita, mutta omaan makuuni liian kovia kuitenkin.
Kuorrutteena käytin tomusokerin, sitruunan ja punaisen elintarvikevärin sekoitusta ja sulatteua vaaleaa ja tummaa suklaata. Kuorrutteet onnistuivat hyvin ja olivat vaivattomat valmistaa. Niissä ei ollut siis mitään vikaa, mutta uusi taikinaresepti on siis haussa. Osaatteko vinkata hyvää?
3 Comments
Mä olen onnistunut donitseissa tekemällä ne uunissa sellaisella teflonisella donitsivuoalla, eli ei uppopaistamista vaan pursotus vuokaan ja uuniin. Olen tosin tehnyt niitä vain kerran :)
Aijaha! No se kuulostaakin turvallisemmalta tavalta valmistaa. Tuli kuitenkin ihan ”oikeiden” donitsien oloisia?
Joo tuli! Ehkä ne olisi saaneet olla vielä vähän kuohkeampia, mutta hyviä ne oli silti.