Juhla kotona

Joulua kotona

9.12.2015

PC097289bb

Valokuvaaminen hämärässä on oma taiteenlajinsa. Erityisen vaikeaa se on tällaiselle bloggaajalle, jolla on taipumusta ylivalotukseen. Hyvää harjoittelua tämä joulun aika. Napsin muutaman kuvan siitä, miltä joulu tänä vuonna meillä näyttää. Tonttuja ja enkeleitä meillä ei näy, mutta muuten olen kyllä aina pitänyt joulun somistamisesta. Valolla on iso rooli. Kun on monta pientä tunnelmavaloa – valosarjoja, kynttilöitä ja lyhtyjä – ei latistavia kattovaloja tarvitse pitää päällä laisinkaan.

Kävin eilen Domus Classican Helsingin liikkeen avajaisissa ja ostin sieltä yllä olevan kuvan vähäkyröläisen pläkkilyhdyn. Ennen vanhaa naiset käyttivät noita lyhtyjä lämmikkeinä hameidensa alla kirkossa. Tavallaan niin yksinkertainen kapistus, mutta varsinkin pimeässä aivan lumoavan kaunis. Ihan kuin pieni joulukuusi.

PC077226ab

Vietimme viime perjantaina bloggaajaporukassa pikkujouluja (ihania kuvia esim. Weekday Carnival -blogissa. Instassa #jouluralli). Illan viimeinen ohjelmanumero oli kranssien vääntö Huiskulan toimittamista tarpeista. Tein monta pientä kimppua eucalyptuksesta ja havuista, kun juuri vähän aikaa sitten värkkäsin niitä kransseja. Ajattelin, että pikkukimppuja voisi roikottaa viirinä vaikka ikkunassa. Se on vielä toteuttamatta. Kimput tuoksuvat niin hyviltä tuossa keittiön pöydällä. Eucalyptuksen tuoksu ei laannu edes kuivatessaan.

Keittiön verhotangosta roikkuu myös kevyt valosarja ja ikkunalaudalla on viime postauksessa esittelemäni tiiliskivikynttelikkö.

PC027203b

Tämän vuoden Blossa-glögipullo on ihan makuuni. Tiedättehän viehtymykseni sinivalkoisiin astioihin. Blossa-pullo toimii nyt kynttilänjalkana olohuoneen ikkunalaudalla. Alemmassa kuvassa puolestaan on marjaoksa-asetelma eteisestä. Tuollainen marjaoksa tulee hankittua joka vuosi. Se säilyy nättinä koko joulukuun.

PC077267bPC077248b

Myös pienestä joulukuusesta on muodostunut jonkinlainen perinne. Raahasin tuon bussilla Turusta Helsinkiin. Kävimme hakemassa pikkuveljeni kanssa kuusen pilkkopimeästä metsästä. Taskulampun valon avulla löydetyksi se on oikein mallikelpoinen!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marie 9.12.2015 at 13:14

  Voi että miten suloinen minikuusi tuossa viimeisessä kuvassa, ihana!

  Suloista joulun odotusta!

  • Reply Johanna 10.12.2015 at 09:25

   Se on kyllä suloinen ja näyttää viihtyvänkin hyvin!

  Leave a Reply