Juhla kotona

Kivat juhlat ja vain yksi tikki

1.9.2014

Täytin viikko sitten pyöreät 30 ja sunnuntaina vietin juhlia sukulaisten kesken. Ei mennyt niin kuin Strömsössä. 20 minuuttia ennen vieraiden saapumista lähdin Terveystaloon tikattamaan sormeni, johon survaisin oikein kunnolla keittiöveitsellä. Tavallaan taktinen veto, loppujärjestelyt kun jäivät sitten kätevästi muille ja itse pääsin reilun tunnin päästä valmiiksi katettuun pöytään. Avatessani ulko-oven vastassa oli kodillinen vieraita ja onnittelulaulu.

P8310381b

 

Vihreän talon kesäkemuista blogin kautta saadut Iittalan keltaiset Nappula-kynttilänjalat olivat nyt ekaa kertaa käytössä. Mahtava väri, jota en olisi itse arvannut hankkia. Pentikin kakkualunen oli myös ensimmäistä kertaa käytössä, vaikka olen sen hankkinut vuosi sitten. Vadelmilla koristeltu kakku hämää, sillä sisälle olikin kätketty kirsikoita.

 

P8310387-2b

 

Joku lienee vihjaissut vieraille, että kodissamme on tavaraa yllinkyllin. Kukkien ja ”aineettomien” lahjojen lisäksi sain myös monia itsetehtyjä ja -kasvatettuja ihanuuksia, jotka nyt aina ovat tervetulleita. Yllä jalkani (joissa painaumat synttärivillasukista) serkkuni virkkaamalla hienolla matonkudematolla! Kiitos Minttu ja Sanna!

 

P8310423b

 

Koska vieraita oli runsaasti, piti makkarista taikoa ruokailuhuone. Se kävi kätevästi siirtämällä iso pukkijaloilla seisova työpöytäni keskelle huonetta. Tällaisia taikatemppuja pitäisi useamminkin harrastaa. Ihan inspiroiduin nähdessäni makkarin uudenlaisessa käytössä!

 

P8310444b

 

Loppuun vielä karmaiseva kuva 30-vuotiaan ryppyisestä kädestä. Nyt pitää opetella kymmensormijärjestelmä uudella tavalla. Ihan hyvää harjoitusta harmaantuville aivonystyröille.

 

P8310499b

 

(Keltaiset Nappula-kynttilänjalat on saatu Iittalalta Vihreän talon kesäkemuista.)

I turned 30 a week ago. This Sunday I had a party for my nearest relatives. The party hadn’t even started when I had to leave for doctor to get my finger stitched after cutting it with a knife. Well, when I came back I was faced with a happy birthday song, so it wasn’t that bad after all. :) Because we had so many guests we had to turn the bedroom into a dining room. It was inspiring to see the room from a whole different perspective!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply MS Ordinary 1.9.2014 at 12:59

  Kaunis tuo pöytäliina! Itsekin olen telonut juuri saman sormen keittiöveitsellä syntymäpäivieni tienoilla :D paranemisia!

  • Reply Johanna 1.9.2014 at 18:33

   Kumpi pöytäliina? Jos tarkoitat keittiön pöydällä olevaa mustavalkoista, niin siitä on tulossa vielä lisää kuvia! Juu ei taida olla aivan tavatonta, että kovassa kiireessä lipsahtaa terä sormeen. ;)

 • Reply Sarp 1.9.2014 at 18:26

  Tykkään kans liinasta, Nappuloista ja mustikanvarvuista tehdystä kimpusta.
  Paljon onnea ja pikaista paranemista!

  • Reply Johanna 1.9.2014 at 18:36

   Mustikanvarpujen sekaan oli anoppikokelas ovelasti kerännyt violettina kukkivia yrtin oksia. Tosi kaunis kimppu minustakin! Mikäköhän yrtti tuo nyt sitten mahtoi ollakaan…?

 • Reply Kati 2.9.2014 at 09:29

  Kauniit kuulaat kuvat! Kakku on upea – kunnon kourallinen vadelmia :) Mustikanvarvut ja muut luonnonkukat ovat niin kauniita. Pikaista toipumista sormelle, onneksi säästyi isommalta harmilta.

  • Reply Johanna 2.9.2014 at 09:57

   Kiitos Kati! Vähän vielä jomottaa, mutta eiköhän se tästä. Kakun päällä oli kyllä tarkoitus olla kirsikoita, mutta en saanut niitä enää mistään käsiini.

 • Reply Maire 2.9.2014 at 14:40

  Voi sua. :( Mulla on muuten tismalleen samassa kohdassa lapsena keittiöveitsellä telottu haava. Eli siis kirpaisi kun kuulin tän sun sattumuksen!

  Mutta juhlat näyttää ihanilta! Ryppyinen käsi :D

  • Reply Johanna 2.9.2014 at 20:50

   Taitaa olla strategisesti aika vaarallisessa kohdassa tuo vasen etusormi. Käsi on jo selvästi ryppyisempi juu. Liikaa aurinkoa ja tiskausta. ;)

  Leave a Reply