Juhla ruoka

Ne kakut

28.8.2012

 

Kestien kakut olivat nämä: suklaaguinness, vadelmatuorejuusto ja suklaamustikka (no piirakka). MouMou-blogista löydettyyn suklaa-Guinnesskakun reseptiin kuuluu 2,5 dl Guinness-olutta. Oluen maku oli havaittavissa myös leipomisen jälkeisenä päivänä, mutta oli vielä selkeämpi sitäkin seuraavana päivänä. Jätin kakun keskeltä mutakakkumaisen kosteaksi. Guinnesskakusta tykättiin kovasti.

Mustikkamurupiirakkaan piilotin suklaarouhetta. Minulla on jossain jemmassa resepti vastaavasta piirakasta, mutten löytänyt sitä nyt mistään. Niinpä sävelsin tämän piirakan kohdalla hiukan. Jotenkin tältä se alkuperäinenkin näytti, tosin piirakkaa maistaessani muistin, että siihen pitikin laittaa tumman suklaan sijaan maitosuklaata. Suklaa ja mustikka sopivat yllättävän hyvin yhteen! Ainoana suolaisena kesteillä tarjottiin Lidlin tuorepaistolaarista löytämiäni brezeleitä. Tein niille maustamattomasta jogurtista ja yrteistä dipin. Pelkkä voikin tai muunlainen levite olisi myös passannut hyvin. Ai niin ja juomana tarjottiin vaaleaa sangriaa (valkoviiniä, kivennäisvettä, spritea, hedelmiä). Siitä en ehtinyt ottaakaan kuvaa. Sitäkin pitää tehdä uudestaan!

 

 

PS. Jos tykkäät myös leipoa makeita herkkuja, kurkkaa nämä reseptit:
Pähkinäsuklaabrowniet
Polkkavaahtokakku

The cakes at the cake party were chocolate-guinnesscake, rasberry cheesecake and chocolate blueberry pie. As a salty snack we ate brezels – yummy! The guinnesscake was a favourite. The taste of malt was even more distinct the day after.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Pieni lintu 28.8.2012 at 10:46

  Herkullisen näköisiä!!

 • Reply Rimma 28.8.2012 at 11:07

  Oi vau mitä herkkuja! Ja ihana kattaus. Onnea sankarille (: Täällä kriiseillään jo vuoden päästä tulevista kolmekymppisistä. KÄÄK.

 • Reply Anne 28.8.2012 at 18:43

  Onnea täältäkin! Etenkin toi mustikkamurupiirakka näyttää törkeen hyvältä!

  • Reply Johanna 28.8.2012 at 19:14

   Kiitos kiitos! Se on hyvää, varsinkin kun käyttää reilusti sitä MAITOsuklaata!!

 • Reply Jona 28.8.2012 at 22:53

  Tuo Guinness-kakku on aivan taivaallista!!! Kokeiltu on. Eikä nuo muutkaan leipomukset yhtään hullummilta näytä. Ihana herkkupöytä! :)

 • Leave a Reply