Juhla kotona ruoka

Plörinäkakku

15.11.2015

PB156604b

Meille tuli tänään vähän sukulaisia juhlimaan Joonaksen valmistumista. Makkari muunnettiin ruokailuhuoneeksi siten, että raahasimme työpöytäni keskelle huonetta. Näin tehtiin myös vuosi sitten omissa kolmekymppisissäni.

Leivoin karpalokinuskitäytekakun, jonka reseptin olin bongannut Maku-lehdestä ja josta oli suuria odotuksia. Mutta äh, siitä tulikin ihan susiruma! Kerman pursotus meni ensinnäkin ihan miten sattuu. Tiedättehän sen ärsyttävän tilanteen kun tajuaa, että mikään ei enää korjaa sotkua, mutta jatkaa koristelemista siitäkin huolimatta? Kinuskia keitin liian kauan, joten se jämähti kakun päälle, eikä levittäytynyt tasaisesti. Tomusokerissa kieritetyt pakastekarpalot sulivat hikisen näköiseksi kasaksi kinuskin päälle. Mikä pettymys. Maussa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa. Kakussa on ainesta joulun leivonnaiseksi. Tehkää te taidokkaamman näköiset kakut! Karpalon ja kinuskin yhdistelmähän on ihan taivaallinen.

 

PB156635bPB156623b

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sanna matilda 18.11.2015 at 22:06

    No mutta mun äiti joskus muinoin (olisikohan se ollut kohta 21 täyttävän pikkuveljeni 1-vuotiskakku) keitti kinuskia niin kauan, ettei siihen edes kakkulapio pystynyt, vaan kivikova kinuskilevy piti nostaa kokonaan pois. :D

    • Reply Johanna 18.11.2015 at 22:08

      Hahah! Kinuskissa on kyllä haasteensa. Pienenä sitä keiteltiin karkiksi aina silloin tällöin ja joka kerta siitä tuli koostumukseltaan ihan erilaista.

    Leave a Reply