Juhla Turku

Poimintoja vapusta

3.5.2018

Laskeuduin vappuun täysin vailla odotuksia tai suorituspaineita. Takana oli niin tiukkaa työntekoa, että suorituspaineet juhlimisen suhteen olivat nollassa. Niinpä siitä tulikin yksi kivoimmista vapuista ikinä! Vappua edeltävänä viikonloppuna käytiin tivolissa ja kestittiin uusimaalaista kaveriperhettä. Vappuaattona taas suunnattiin Puolalanmäkeen ystävien luokse. Vaikka oltiin niin lähellä lakituspaikkaa, missattiin itse lakitus kokonaan. No oliko ihme, kun pöytä notkui herkkuja ja kolme lasta pyöri pyörremyrskyn lailla jaloissa?

Vapun munkit haettiin Vähä-Heikkilään perustetusta uudesta Manna-juurileipomosta. Juliaihminen kirjoitti, että Manna on ihaninta, mitä Turkuun on perustettu hetkeen, joten olihan se mentävä testaamaan. Hyvän tunnelman leipomo tarjosi juureen leivottuja leipiä, pullia ja leivonnaisia. Leipomossa oli myös istuskelupaikkoja. Aika kiva paikka, kyllä suosittelen!

Munkkien suhteen minulla kävi tuuri. Kun vuoroni pitkässä kassajonossa koitti, tuotiin tiskiin juuri vastapaistettu munkkipelti. Siitä sitten minulle kahmaistiin kuusi munkkia ja jonon loppupää jäi huolestuneena kuikuilemaan keittiön suuntaan. Juureen leivottu munkki oli tiiviimpi kuin perinteinen ”höttömunkki” ja täyttäväkin. Yksi riitti mainiosti, ja herkullista oli. Ostin mukaan myös Mannan tyrni-, mustikka- ja puolukkamacaronseja. Ehkä kauneimpia koskaan näkemiäni macaronseja. Kuva jäi niistä ottamatta, mutta siinäpä teille vielä yksi syy lähteä Mannaan tutustumaan.

Vappupäivänä suunnattiin vielä Kähäriin vappubrunssille. Kaiken tämän juhlimisen jälkeen tyttömme lyyhistyi uupuneena kotioven eteen. Raput päästiin ylös, mutta siihen se jäi. Kaikkemme vapulle siis annettiin!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply