Meille on syntynyt vähän kuin vahingossa tapa järkätä juuri rapukestejä hetken mielijohteesta. Tältä näytti kattaus eilen illalla. Löysin ruokakaupasta Samujin Haville suunnittelemia punaisia servettejä, enkä nähnyt muuta mahdollisuutta kuin yhdistää ne vaaleanharmaaseen. Silitinkin hätäisesti harmaan pellavalakanan pöytäliinaksi. Snapsina tarjottiin Aquavittia. Kamalaa lientä huippukauniissa pullossa.
Tällä kertaa keksittiin valmistaa lisukesalaatti porkkanasta, lehtisalaatista ja fetasta. Se valmistui nopeasti. Kääntelin porkkanasuikaleita pannulla oliiviöljyssä ja tilkassa seesamiöljyä. Lorautin sekaan myös hiukan siirappia. Kypsensin myös suolalla maustettua lehtikaalia pannulla, kunnes se sai syvemmän tummanvihreän sävyn. Kun sekä porkkanat että lehtikaali säilyttävät rapsakkuutensa, mutta pehmentyvät hiukkasen, herkullistuvat ne täydellisiksi. Porkkana makeutuu ja lehtikaalin hieno aromi voimistuu. Lopuksi asettelin porkkanasuikaleet ja lehtikaalin matalaan kulhoon ja ripottelin päälle fetaa, ruskistetut salaattisiemenet ja seesaminsiemenet. Salaatti nautittiin lämpimänä. Mitään korkeampaa tietoa ei ole siitä, sopiiko tuo parhaimmalla tavalla juuri rapukestien salaatiksi, mutta todella hyvää siitä tuli joka tapauksessa. Jää kyllä reseptikirjaan. Siis suosittelen kokeilemaan.
Pian saadaan isukkini ja veljeni kylään. Tiedossa on syysretki Suomenlinnaan. Ajattelin viedä insinöörismiehet sukellusvene Vesikkoon, joka on vielä muutaman päivän auki. Kesäsesongin viimeisiä päiviä viedään. Aurinkoa lauantaihinne!
We had a little crayfish party last night at our place, that was thrown together in an hour. The light grey table cloth is a linen sheet. The salad that was also quick to prepare was made of lightly roasted kale and carrot strips, feta and sallad seeds. The beautiful red napkins are designed by Samuji for Havi.
4 Comments
Tuo salaatti näyttää niin herkulta, nam!
Itse vierailin ensimmäistä kertaa tänä kesänä sukellusvene Vesikossa ja se osoittautui yllättävänkin mielenkiintoiseksi! Satuttiin vieläpä paikalle päivän viimeisinä asiakkaina niin siinä ehti hyvin kuuntelemaan sukellusveneen historiaa ja kyselemäänkin jotakin. Muuten niin ahtaassa varmaan porukka vain pika pikaa käppäilee toisesta ovesta sisään ja toisesta ulos.
Hyvä tuuri! Se olikin tosi pikkuruinen sukellusvene. Ihan yllätyin.
Kokeilin tätä salaattia, ja olipa hyvää! Pitää ehdottomasti tehdä toistekin.
Kiva kuulla että tykkäsit! Mullakin tämä jäi vakireseptiksi.