Juhla kotona ruoka Sisustus

Samuji-servetit ja rapukestisalaatti

26.9.2015

P9256179b

Meille on syntynyt vähän kuin vahingossa tapa järkätä juuri rapukestejä hetken mielijohteesta. Tältä näytti kattaus eilen illalla. Löysin ruokakaupasta Samujin Haville suunnittelemia punaisia servettejä, enkä nähnyt muuta mahdollisuutta kuin yhdistää ne vaaleanharmaaseen. Silitinkin hätäisesti harmaan pellavalakanan pöytäliinaksi. Snapsina tarjottiin Aquavittia. Kamalaa lientä huippukauniissa pullossa.

P9266186bP9256166b

Tällä kertaa keksittiin valmistaa lisukesalaatti porkkanasta, lehtisalaatista ja fetasta. Se valmistui nopeasti. Kääntelin porkkanasuikaleita pannulla oliiviöljyssä ja tilkassa seesamiöljyä. Lorautin sekaan myös hiukan siirappia. Kypsensin myös suolalla maustettua lehtikaalia pannulla, kunnes se sai syvemmän tummanvihreän sävyn. Kun sekä porkkanat että lehtikaali säilyttävät rapsakkuutensa, mutta pehmentyvät hiukkasen, herkullistuvat ne täydellisiksi. Porkkana makeutuu ja lehtikaalin hieno aromi voimistuu. Lopuksi asettelin porkkanasuikaleet ja lehtikaalin matalaan kulhoon ja ripottelin päälle fetaa, ruskistetut salaattisiemenet ja seesaminsiemenet. Salaatti nautittiin lämpimänä. Mitään korkeampaa tietoa ei ole siitä, sopiiko tuo parhaimmalla tavalla juuri rapukestien salaatiksi, mutta todella hyvää siitä tuli joka tapauksessa. Jää kyllä reseptikirjaan. Siis suosittelen kokeilemaan.

P9256176b

Pian saadaan isukkini ja veljeni kylään. Tiedossa on syysretki Suomenlinnaan. Ajattelin viedä insinöörismiehet sukellusvene Vesikkoon, joka on vielä muutaman päivän auki. Kesäsesongin viimeisiä päiviä viedään. Aurinkoa lauantaihinne!

We had a little crayfish party last night at our place, that was thrown together in an hour. The light grey table cloth is a linen sheet. The salad that was also quick to prepare was made of lightly roasted kale and carrot strips, feta and sallad seeds. The beautiful red napkins are designed by Samuji for Havi.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marie 26.9.2015 at 15:00

  Tuo salaatti näyttää niin herkulta, nam!

  Itse vierailin ensimmäistä kertaa tänä kesänä sukellusvene Vesikossa ja se osoittautui yllättävänkin mielenkiintoiseksi! Satuttiin vieläpä paikalle päivän viimeisinä asiakkaina niin siinä ehti hyvin kuuntelemaan sukellusveneen historiaa ja kyselemäänkin jotakin. Muuten niin ahtaassa varmaan porukka vain pika pikaa käppäilee toisesta ovesta sisään ja toisesta ulos.

  • Reply Johanna 30.9.2015 at 20:51

   Hyvä tuuri! Se olikin tosi pikkuruinen sukellusvene. Ihan yllätyin.

 • Reply Vilja @ muotoseikka 30.9.2015 at 20:22

  Kokeilin tätä salaattia, ja olipa hyvää! Pitää ehdottomasti tehdä toistekin.

  • Reply Johanna 30.9.2015 at 20:49

   Kiva kuulla että tykkäsit! Mullakin tämä jäi vakireseptiksi.

  Leave a Reply