Katoin juuri pöydän uuden vuoden aaton illallisvieraitamme varten. Siitä syntyikin mukavasti Suomi-henkinen Ultima Thule -laseineen kaikkineen. Sopii hyvin vuoden 2017 alla, jolloin Suomi täyttää juhlalliset 100 vuotta. Uunissa kuplii kuitenkin jotain aivan muuta kuin suomalaista, nimittäin Tikka Masala -pata. Jälkkäriksi tarjoamme sitruuna posset (kermahyytelöt). Tämän niinikään anopilta kähvelletyn reseptin tarjoan teille alla!
Sitruunaposset
(4 pientä annosta)
4 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
pari rosmariinin oksaa
3/4 dl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Sekoita ja lisää joukkoon myös rosmariinin oksat. Hauduta seosta 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Sekoita usein. Poista rosmariinin oksat. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Lisää kummatkin kermaseoksen joukkoon. Jaa jälkiruoka neljään annosmaljaan. Hyydytä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Mitä mainiointa uutta vuotta sitten vain!
No Comments