kotona Vehreät vihreät

Cacti love

9.2.2015

P2080352b

Kaktusostoksia, uuden 14-millisen objektiivin testailua ja uusien kuvauskulmien hakemista kotona. Tein lauantaina löytöjä Stockalta, jossa on muuten varsin hyvä kaktustarjonta. Kaksi uutta kaktusta liittyi perheeseen. Toinen on tuo hauska pallollinen, toinen tuo neljäsorminen keskellä ylhäällä (alemmassa kuvassa). Ensin mainittu on niin söpö, että sitä tekee mieli taputella, vaan eipäs sittenkään. Istutin kaikki vanhatkin kaktukset ruukkuihinsa ja napsin pois kuolleita töröjä. Kekkilän lehdistötilaisuudessa tässä taannoin opin, että mullalla on vissi väli, joten ostin oikein kaktus- ja mehikasvimultaa. Mietin kyllä istuttaessa, että miten kaktuksia oikein kuuluu istuttaa. Piikit kun tulevat läpi kumihanskoistakin ja kasveja on vaikea irrottaa ruukuista, kun niistä ei oikein saa otetta, eikä piikkejä uskalla runtata.

P2080337bP2080329bP2080350b

Istutin myös vihdoin peikonlehden ruukkuun. Ruukku löytyi sekin Stockalta ja maksoi kanta-asiakaskortilla alle 10 euroa. Se on noin isosta ruukusta oikein kelpo hinta. Huomaatteko muuten, että kasvini lehdet ovat alkaneet ruskistua? :( Onko vinkkejä? Auttaisiko tämä isompaan ruukkuun istuttaminen? Vettä kasvi saa riittävästi, mutta saakohan se valoa liian vähän tuossa kirjahyllyn vieressä?

P2080346b

Muistatteko vielä huonekasvipotrettihaasteeni? Edelleen kannustan kaikkia osallistumaan siihen. Diagnoosi Sisustusmanian Marian huonekasvipotretti oli komea. Erityisen upeita kaktuksia!

Two new family members for my cacti collection! I planted all of them as well as a bunch of old ones in pots using a real cacti soil. The Monstera deliciosa was also planted in a new pot from Stockmann. I’m just a bit worried about the brown leaves that have appeared recently. Let’s hope replanting the plant will make it better.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Vanha Jäärä 9.2.2015 at 12:46

  Kaktuksia käpistellessä kannattaa kietoa ne riittävän paksusti johonkin tiiviiseen kankaaseen. Ei mihinkään harsoon, johon piikit takertuvat.

  Enpä tiedä mikä peikonlehteä vaivaa, mutta arvaisin että pimeys. Aika harva kasvi (jos mikään) kestää Suomen talvessa kaukana ikkunoista, hyvä jos Suomen kesässäkään. Toisaalta kasveja pitäisi kastella talvella vähemmän, joten ties vaikka LIIKA kosteus olisi syynä ruskistumiseen. Mutta en ole mikään kasvitohtori, arvauspohjalla mennään.

  • Reply Johanna 9.2.2015 at 19:51

   Hyvä vinkki tuo tiivis kangas! Kiitos. Siirsin tuon nyt ikkunalaudalle kokeeksi jos alkaisi voimaan paremmin. Onneksi kuitenkin tekee uutta lehteä, vaikka osa onkin rusehtunut.

 • Reply Malla 9.2.2015 at 17:44

  Minäkin veikkaan liikaa kosteutta. Peikonlehti ei viihdy paisteessa eikä kuumassa, kokoonsa nähden pienessä ruukussa kylläkin.

  • Reply Johanna 9.2.2015 at 19:52

   Voi kyllä olla ihan mahdollista, että olen kastellut peikonlehteä liiankin runsaalla kädellä. Täytyy varmaan alkaa pistää kalenteriin ylös kastelupäivät ettei tule vahingossa lorautettua liikaa.

 • Reply katja 9.2.2015 at 18:41

  No onpas söpöjä tosiaan! Kaktukset olisi kivoja ja varmaan riittävän helppohoitoisia tällaiselle epäviherpeukalollekin. En vaan tiedä, miten kissat osaisi niiden kanssa olla…

  Mistä tuo teidän ekan kuvan sohvapöytä (jos se siis on sohvapöytä) on? Täällä etsinnässä puinen pyöreä, yllättävän vaikea löytää mieluista.

  • Reply Johanna 9.2.2015 at 19:53

   Kissat ja kaktukset, jaa-a… Onkohan jollain kokemusta niiden yhdistelmästä? Tamminen sohvapöytä on Kodin Ykkösestä! Samaa sarjaa löytyi ainakin vuosi sitten vielä myös ruokapöytänä. Se on kiva pöytä. Ollaan oltu tyytyväisiä.

  Leave a Reply