kotona

Ikivaneria työhuoneessa

21.9.2016

p9200602b

Olen jo tovin odotellut hetkeä jolloin ehtisin järjestämään työhuoneen tosi nätiksi ja ottamaan täydellisiä kuvia. No sitä hetkeä ei vain näytä tulevan, joten on tyydyttävä vähän nopeampiin räiskäisyihin ja pikaisempaan stailaukseen. Tämä on siis Joonaksen valtakunta. Minun työpisteeni on olohuoneessa. Erillisiin huoneisiin päädyttiin, sillä on riittävän HC järjestely, että teemme kotona töitä molemmat. Työhuoneessa olisi toki kaksi työpistepaikkaa pitkän pöytälevyn ansiosta. Joonas on kuitenkin ottanut molemmat käyttöön siten, että vasemmanpuoleisessa piirretään ja oikeanpuoleisessa käytellään konetta.

p9200611b

Työpöytä on koottu kahdesta ikivanerilevystä, jotka lepäävät Lundian kirjahyllyn hyllylevyn ja kahden Ikean Alex-laatikoston päällä. Pöytälevyt ulottuvat siis seinästä seinään. Työhuoneeseen etsitään uutta mattoa, sillä tuo nykyinen, aikoinaan Kodin Ykkösestä hankittu villamatto rullautuu liian helposti tuolin alta. Samoin toinen tuoli, mahdollisesti jokin jakkara, on hankinnassa. Nyt kuvassa toisen tuolin paikkaa pitämässä keittiönjakkara. Työhuoneessa pohdituttaa myös edelleen taulunpaikat ja verhojen tarpeellisuus. No, katsotaan.

p9200608b p9190555bp9200600b

Ikivanerilevyt hankittiin turkulaisesta Levy-Jaatista ja käsiteltiin kaapista löytyneellä Osmo Colorin läpikuultavalla koivunsävyisellä puuvahalla. Kokeilimme myös tavallista lakkaa kokeilupalaan, mutta päädyimme kuitenkin vaaleansävyiseen vahaan (ks. kuva alla). Lakkaamalla pöytälevyn reunat olisivat tietty sointuneet paremmin kellastuneeseen Lundia-hyllykköön, mutta ehkä maalaammekin hyllyn joskus vielä valkoiseksi.

Ikivaneriahan moni on käyttänyt ruokapöydän levynä. Se on erittäin kestävää (ilmeisesti lähes ikuista) ja myös (varoituksen sana) todella painavaa. Sahautimme yhdestä isosta levystä yhteensä neljä palaa. Se oli kustannustehokkainta. Kaksi palaa on siis vielä käyttämättä. Niistä toista on tarkoitus hyödyntää oman työpöytäni levynä olohuoneessa.

p9190558b

Työpöytäsysteemiä vastapäisellä seinällä on vierassängyksi avautuva laverisohva, joka oli kesäinen kunnostusprojektimme. Siitä sitten lisää tuonnempana.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply