kotona

Kirjoja pöydälläni

18.9.2016

p9160477b

Kirjoja pöydälläni tällä hetkellä: Anna Wahlgrenin Lapsikirja, Astrid Lindgrenin elämänkerta (Jens Andersen) ja Mauri Kunnaksen kuvittama Vauvakirja. Wahlgrenin teosta luin viimeksi teininä. Silloin kirjassa kiinnostivat eri ikävuosien kuvaukset, ja niistä tietenkin erityisesti teini-ikä. Nyt luen kirjaa tietty vähän eri näkökulmasta, ja vaikka se on vähän ristiriitainen (osin arvelluttavakin kirjoittajan taustasta johtuen) niin jotain ymmärrystä vauvan sielunelämän se on silti tuonut.

Astrid Lindgrenin elämänkerran ostin mielessäni Tove Janssonin ihana ihana elämänkerta, josta kirjoitin postauksessa Tovesta ja kirjoista. Astrid Lindgrenin elämä on mielenkiintoinen sekin. Kuten Tove, hän kulki ihan omia polkujaan yhtenä motivaationa yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Ja kuten Toven, Lindgreninkään sadut eivät sisällä väsyttäviä moraalisia opetuksia. Elämänkerroissa vain on sitä jotain. Ehkä niistä etsii punaista lankaa samalla miettien, mikä se oman elämän punainen lanka voisi olla.

p9160479b

Kunnaksen kuvittamaa Vauvakirjaa luetaan vasta, kun siihen on kirjoitetettu. Ajattelin, että kirjaa on alettava täyttää niin kauan kuin tästä pikkuvauva-ajasta ylipäätään muistaa jotain. Tämä Vauvakirja käsittää lapsen elämän aina kouluikään saakka. Iloisten kuvitusten lisäksi se oli toinen syy, miksi valitsimme juuri tämän kirjan tyttösellemme.

p9160480bp9180538b

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Minna 18.9.2016 at 21:15

  Luin vasta Felicia Feldtin Näkymätön tytär kirjan, ja sen jälkeen on noussut karvat pystyyn kun näkeekin tuon lapsikirjan. Itsekkin olen aiemmin lukenut tuota lapsikirjaa(kukapa ei :D ), mutta nyt tuntuu etten pystyisi sitä lukemaan enään samallalailla.. Vaikka varmasti siinäkin ihan asia sisältöä on :)

 • Reply Johanna 19.9.2016 at 18:24

  Nojuu, en taida itse edes uskaltaa tarttua siihen kirjaan. Sen verran karmaisevia juttuja siitä olen lukenut.

 • Reply Mannis 2.10.2016 at 00:30

  Hei,

  huomio kiinnittyi ihanaan ruukkuun. Mikäs se on?

  • Reply Johanna 2.10.2016 at 08:44

   No kuule, se on Ikean Ingefära-ruukku jossa on vääränkokoinen aluslautanen. :D

  Leave a Reply