kotona Sisustus

Kotilo 5v: 10 postausnostoa 2010–2015

25.4.2015

Parasta Kotilon kirjoittamisessa on se, että olen tajunnut pitää aihespektrin laajana. On aina tuntunut siltä, että voin kirjoittaa mistä vain, eikä täällä Divaaniblogeissakaan asustelu ole sitä juuri muuttanut. Kotilo onkin kasvanut ja muuttunut mukanani. Omat valokuvani ainakin ovat parantuneet vuosien saatossa. Jutun taso (hehe) ja kirjoitustyyli eivät ehkä niinkään. Joskus kirjoittaminen soljuu helpommin, toisinaan takkuaa. Pääosin postausten pointti ovat kuitenkin aina olleet kuvat. Tekstin kirjoittamiselle olen varannut vain vähän aikaa. Olen myös ajatellut, että blogin kirjoittaminen ei saa muuttua liian vakavaksi, sillä en tee tätä työkseni. Taso saa jonkun verran vaihdella ja elämäntilanteet saavat näkyä. Rennoin rantein.

Kauhea määrä postauksia on tullut värkättyä, kuten edellisessä päivityksessä mainitsin. Yli tuhat. Seuraavassa 10 jollain lailla erityistä postausta viiden vuoden ajalta:

1. Postaus, johon palaan itse yhä uudelleen

Ystäviltä opittua syntyi viime vuoden ystävänpäiväksi. Siinä on monta elämänohjetta, jotka olen ystävien kautta tai heiltä suoraan saanut. En onnistunut kirjoittamaan juttua tekstillisesti kauhean tyylikkäästi, mutta sain sanotuksi monta tärkeää elämänasennettani kuvaavaa asiaa. Ystäviltä opittuja.

ystaviltaopittua_2

2. Kaunein postaus 

Merelliset talvimaisemat taitavat edustaa minulle äärimmäistä kauneutta, sillä oli vaikeaa päättää kumpi talvisista postauksista olisi kaikkien aikojen kaunein: viime vuoden viimeinen juttu Punavalkoinen joulu vai Talvi on kylmä ja kaunis vuodelta 2011. Varmaankin tuo ensimmäinen eli viimevuotienn, josta alla oleva kuva on poimittu.

PC290334b

3. Tykätyin postaus

Divaaniblogeissa on pariinkin otteeseen tehty somejakopainikkeiden uudistuksia, joiden myötä tykkäykset ovat nollaantuneet useaan kertaan. Niinpä tykätyimmän postauksen poiminta perustuu muistikuviin. Don’t just stand there, do a little dance esittelee ystäväni L:n boheemia vuokrayksiötä. Juttu sai hurjasti tykkäyksiä julkaisun jälkeen. Kaikkien aikojen luetuin postaus Google Analyticsin mukaan sen sijaan on ylivoimaisesti Keventäjän herkku: banaaniletut. Jostain syystä Google varmaan rankkaa sen hakujen kärkeen, jos ”banaaniletut” iskee hakukenttään. Banaanilettujen jälkeen luetuimmat postaukset ovat Harmaa ja Kesäjuhlat Vihreällä talolla.

kaverinkoti_lattiatarra

4. Postaus, jonka suosio yllätti

Kaloja Kankureilta sai myös tämän blogin mittakaavassa hurjasti tykkäyksiä ottaen huomioon, että jutun aihe oli oikeastaan aika suppea: Makoto Kagoshiman Lapuan Kankureille suunnittelema keittiöpyyhe. Muistan saaneeni selville, että joko suunnittelija itse tai jokin hänen lähipiiriläinen oli bongannut postauksen ja jakanut sen omalla seinällään. Selvästikin, jos japanilaiset tykkäävät, niin he tykkäävät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Postaus, jonka vastaanottoon petyin 

Jokainen bloggaaja tietää, että tykkäysten tiet ovat tuntemattomat. Jokin suhaus voi saada kansansuosion, kun taas sellainen postaus, jota on hinkannut viikkotolkulla, ei saa yhtään tykkäystä tai kommenttia. Syyt tällaiseen ignooraukseen voivat varmaan olla huonossa julkaisuajankohdassa tai sitten vain siinä, että aihe on liian monitahoinen tai vieras kommentoitavaksi. Olin kuulemassa Promostylin trendiennusteita syksyllä 2012 ja sen pohjalta syntyi postaus Sisustuksen trendit talvella 2012–2013 – Dimension ja sen lisäksi kolme muuta teemaa esittelevää postausta. Näin juttujen laatimiseen mielettömästi vaivaa ja vastaanotto oli aivan laimea. Kyllä harmitti. Mutta siitäkin pettymyksestä sitten selvittiin ja senkin jälkeen olen kyllä mielellään laatinut näitä trendiennusteita. :) Kollaasit ja väripaletit ovat aina olleet olennainen osa Kotiloa. Sivuanekdoottina muuten: Promostyl ennusti tuolloin ihan oikein tuon ”3D-pintoja” suosivan trendin. Vieläkin tuota kennomaisuutta ja origamimaisuutta näkyy kaikkialla.

dimension_trendi_2012

6. Henkilökohtaisin postaus

Valmistuin! – ja miten tähän tultiin kertoi koulutustarinani aina lukiosta saakka. Elämä ei ole mennyt ihan suoran kaavan kautta. Luin ensin itseni luokanopettajaksi ja äänihäiriön vuoksi vaihdoin sen jälkeen alaa. Varmaankin suurin kriisi elämässäni oli yhdestä ammatti-identiteetistä luopuminen ja siitä tuo postaus kertoo. Toinen iso kriisi oli Ahvenanmaalta muuttaminen. Niitä tunteita avasin jutussa En tullut tänne itkemään, joka on kirjoitettu kesän 2011 päätteeksi, jolloin asuin jo Helsingissä, mutta jonka olin viettänyt kesätöissä Ahvenanmaalla.

PB020140c

 

7. Postaus, jonka kirjoittamisesta olin ylpeä

Tärähtäneiden Ämmien Monokini 2.0 -projekti on merkityksellisin työprojekti, jossa olen saanut olla mukana. Avasin sitä ensi kertaa jutussa Monokini 2.0: Uimapukumallisto yksirintaisille naisille.

P5220426a

8. Postaus, joka paljastaa bloggaamisesta jotain oleellista

Sisustusbloggaaminen on toisinaan aika noloa puuhaa. Se on omien tavaroiden ympärillä pyörimistä ja pientä nysväämistä. Sitä ei voi yksikään bloggaaja täysin kieltää. Näitä päiviä vuodelta 2011 onnistui hyvin kuvaamaan sitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. Paras blogiyhteistyö ja postaus

Parasta, mitä blogin kautta olen saanut, ovat bloggaajakaverit. Yksi läheisimmistä blogin kautta saaduista ystävistä on Kettukarkin Maire, jonka kanssa suunniteltiin ja toteutettiin Pentikille pop up shop huhtikuussa 2013. Se oli ehdottomasti laajin ja innostavin blogiyhteistyö, jossa olen saanut olla mukana. Ja Maire on huipuista huipuin!

pentik_pop-up_tarra1

10. Lempipostaus blogin alkuajoilta

50’s sokerina pohjalla esittelee sen samaisen ystäväni keittiötä, jonka kotijuttu on esillä kohdassa kolme. Viiskytlukuteemaisessa postauksessa vain oli kyse ystävän aiemmasta kodista, joka oli kaksio Helsingin Arabiassa. Syksyllä 2010 keksin pitää Kotilossa 50’s -teemaisen postaussarjan Gone with the 50’s. Se oli oikein hauskaa, ja ne postaukset näyttävätkin olevan blogspot-blogin luetuimpia. Löydät postaukset klikkaamalla blogspotin puolella 50s -tunnistetta. Minkähän vuoksi olen unohtanut tällaiset teemapostaukset kokonaan? Täytyykin taas ottaa repertuaariin. Olisiko teillä teematoiveita? :)

IMG_6995b

Here’s 10 special posts from this blog’s history.
1. A post to which I return again and again even know: Ystäviltä opittua
2. The most beautiful post: Punavalkoinen joulu (or Talvi on kylmä ja kaunis with winter pics too)

3. The post with most likes: Don’t just stand there, do a little dance
4. The post of which response got me by surprise: Kaloja Kankureilta
5. The post of which response disappointed me: Sisustuksen trendit talvella 2012–2013 – Dimension
6. The most personal post: Valmistuin! – ja miten tähän tultiin
7. The post I was proud to write: Monokini 2.0: Uimapukumallisto yksirintaisille naisille

8. The post that reveals something essential of blogging: Näitä päiviä
9. The most rewarding blog collaboration: Pentik pop up shop by Maire & Johanna 

10. A favourite post from the early times of Kotilo: 50’s sokerina pohjalla

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply MS Ordinary 25.4.2015 at 12:14

  Blogiasi on ilo lukea :) ote on rento mutta kaunis. Kiitos!

 • Reply Sarp 25.4.2015 at 18:40

  Onpa kiva postaus, tästä tuli heti suosikkini.
  Monet esiinnostamisistasi jutuista muistankin.
  Kaunein postaus juttua on ihanpakko kommentoida.
  Olen juurikin tuon lumilaiseman tallettanut omalle koneelle inspiskuviini ja
  katselen sitä aika ajoin, koska se on katseen naulitsevan kaunis.

  Onnea 5 vuotialle ja pitkää taivalta tulevaan. Kotiloa on nautinto lukea.

  • Reply Johanna 25.4.2015 at 20:16

   Kiitos Sarp, sinä yksi uskollisimmista kommentoijistani. <3

 • Reply pinja. 25.4.2015 at 23:21

  Hauska postaus! Lukijalle mielenkiintoista saada kurkistaa tilastoihin :)

 • Leave a Reply