kotona Sisustus Vehreät vihreät

Nyt on kukkaa

4.7.2013

Parvekkeella on vähän tuolllainen viidakkomeininki nyt. Ihanaa näin. Yleensä olen kitsastellut kasvien hankkimisessa, koska ollaan oltu kesällä monta viikkoa pois Helsingistä. Tänä kesänä ollaan poissa vain yksi viikko, jonka ajaksi toivon saavani jonkun muutaman kerran tänne kastelemaan. Viime vuonna oli markettaa, laventelia ja rosmariinia. Nyt on sitten chilejä, suklaakosmos, piparminttu, sitruunamelissa, timjami, amppelimansikka, heiniä, pelargonioita, sinisarja sekä noita sinisiä laventelin näköisiä kukkia, jotka lienevät tähkätädykkeitä (korjatkaa, jos olen väärässä). Kaikki täällä kukkii. Chilitkin ovat täynnä pieniä valkoisia kukintoja. Etualan suklaakosmos on yksi upeimmista kukista, jonka tiedän. Sen kukat ovat lähes mustat. Ihan uusi tuttavuus tuokin. Toivottavasti pysyy hengissä.

Amppelimansikka viihtyy kuin viihtyykin tuossa korkeassa ruukussa. Mansikoita kypsyy joka päivä ainakin kymmenen. Onni on istua ja ottaa aurinkoa tuolla tuolilla ja napsia silloin tällöin mansikka suuhunsa. Ainut mikä huolettaa, on lehtien punehtuminen. Osaisiko joku vinkata, mistä se johtuu ja onko se huono merkki?

Viimeisessä kuvassa jälleen lempparijuttu eilen ilmestyneestä heinä-elokuun Divaanista. Sininen on siinä yhdistetty kupariin ja terrakottaan. Hyvä paletti ja näyttää toimivan myös parvekkella vihreän seurassa. Tuo korivati ja lasipullo ovat muuten Granitista. Sopivat parvekkeelle niin hyvin, etten voinut olla niitä hankkimatta, vaikka tuo kori ainakin oli aivan tarpeettoman kallis.parvekesisustus_2013_kotiloOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

There’s a jungle out there in the balcony. Blue goes well with clay pots, I think, and so does Divaani (page from a favorite article of mine in the last picture). The dark red, almost black flower is chocolate cosmos. So beautiful!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Nimetön 4.7.2013 at 21:00

  Ihania ja raikkaita yksityiskohtia! Raikasta kesää Johannalle!

  • Reply Johanna 6.7.2013 at 10:51

   Kiitos Nimetön, samaa Sulle! :)

 • Reply Laurana 4.7.2013 at 23:05

  Hurmaava partsi, tosi kutsuvan näköinen! :)

 • Reply Saija 5.7.2013 at 00:50

  Ihanan näköistä! Kyllä tuolla kelpaa istuskella. :)

 • Reply Johanna 6.7.2013 at 10:51

  Kiitoksii! Kyllä viihdytäänkin. :)

 • Leave a Reply