kotona Sisustus

Olohuone täynnä leluja

8.1.2018

Joulu tuli ja meni, mutta ihan sopivan nopeasti. Meillä oli aika paljon menoa suuntaan ja toiseen, mutta ei silti tiukkoja aikatauluja, joten loma tuntui lomalta. Joulun myötä kotiin tupsahti taas lisää joululahjoista paljastuneita leluja. Alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan, mihin sitä lastenhuonetta tarvittaisiin…

Meidän puolitoistavuotias leikkii jo pienillä figuureilla, asettelee palapelin paloja (yrittää rakentaa), keikkuu keinuhevosella ja kokkaa leikkiliedellä. Kaikkea tätä pääasiassa olohuoneessa. Joulun paras lahja näytti olevan alla olevan kuvan Lidlistä ostettu puinen farmi. Miellyttää myös äidin silmää ja menee kivasti kasaan kätkien sisälleen eläimet ja tarvittaessa muutakin tilpehööriä.

Klassikko kärpässienijakkara saatiin myös pukilta. Se on peräisin Onnimannin Kakolan pop up shopista. En tiedä, onko kyseinen pop up shop enää tänä vuonna pystyssä, mutta kannattaa kysyä, jos jakkara kiinnostaa. Vankien tekemiä tavaroita myyvä Onnimannihan lopettaa, joten jatkossa kai näitäkään tuoleja ei sitten mistään saa. Jakkara on sattumalta juuri sopivan kokoinen tytölle – siinä istuessaan sohvapöydästä tulee hänelle hyvä taso hääräillä kaikennäköistä: piirtää esimerkiksi. Jakkara on järeää tekoa, mutta jos nyt saa vähän purnata, niin valkoiset läikät ovat hieman niin ja näin maalatut. Melkein tekisi mieli vähän korjailla niitä…

Pikkaraisia (Sylvanian family) paljastui joulukääreistä myös. Tarkemmin, kolmen hengen apinaperhe, joista vain kaksi jäsentä ehti nyt potrettiin. Nämä ovat osastoa äitin lapsuuden toivelahja. Onko söpömpää nähty?

Olohuoneessa on myös paikka keinuhepalle. Se saatiin jo 1-vuotislahjana ja on kyllä ollut kovassa käytössä. Perinteisen mallisella hepalla on keinunut lapsen isäkin aikoinaan.

Toin leikkimökistä talvisäilytykseen leikkilieden. Se on olohuoneen tv-tason vieressä ja toimii tarvittaessa lisäjakkarana. Kuvassa liedellä on niin ikään joululahjaksi saadut Spiren puiset voileivät päällisineen.

Väripilkkujen lisääntyminen olohuoneessa ei ahdista minua yhtään. Ainakaan niin kauan kuin lelut ovat tällaisia perusvärisiä ja puisia. ;) Kekseliäisyyttä lelujen säilytys kuitenkin vaatii, ettei kaaos pääse valloilleen. Lundian alin hylly on tällä hetkellä lelujen säilytystä varte yksinomaan. Enempää kamaa ei esillä kannata pitääkään. Lapsi kun ei puolentoista vuoden kokemuksella tarvitse kaikkia lelujaan kerralla näkyville. Vaihtelu tekee hyvää.

Tyttö on valloittanut olohuoneesta yhden nurkan itselleen kokonaan. Se on aika hauska soppi tuolla sohvan ja kirjahyllyn vieressä. Jokin ihan oma tila siis kun ei sitä omaa huonetta ole.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply