kotona Sisustus

Onnea Kotilo 5v!

23.4.2015

Kotilo5v_kakku2

Tänään kilistellään – Kotilon 5-vuotissynttärit!! Aloitetaan juhlinta muutamalla retrospektiivipostauksella ja siirrytään sitten niihin mainostamiini arvontoihin, joita on tulossa kuusi kappaletta. Mukana muun muassa Saana&Olli ja Kettukarkkishop. Pysykää siis näppäimillä. Kohta pistetään pyörä pyörimään. :)

Viimeisen kuukauden aikana olen käynyt läpi liudan menneiden vuosien blogikuvia. Myönnettävä on, että liikutustakin on ollut ilmassa. Sentään viisi vuotta elämääni! Kuvissa on paljon esineitä ja tiloja, mutta myös monta sellaista kaunista hetkeä, joista Egotripin Varovasti nyt niin osuvasti kertoo (tuon biisin voi antaa soida samalla kun luet tätä, sopii hyvin..). Rajaukseni on tainnut kutakuinkin olla se, että elämän nurjia hetkiä ei niinkään esitellä. Blogeja on monenlaisia, ja tämä linja on sopinut minulle. Tästä huolimatta olen pyrkinyt olemaan totuudenmukainen ja välillä kriittinenkin. Tavoitteena kuitenkin, että lukija ilahtuisi ja inspiroituisi. Lempihokemani on ”Hyvä idea!” ja toivon, että tämä blogi on kirvoittanut sen lukijoidenkin huulille aina silloin tällöin.

Perustin Kotilon Blogspottiin vuonna 2010 muutettuani Ahvenanmaalta takaisin Turkuun. Asuin silloin tilapäisesti vanhempieni luona Turussa ja kaipasin omaa kotia, jota laittaa. Aluksi Kotilo keskittyi väripaletteihin ja lainattuihin kuviin, mutta vuosien myötä omat kuvat ovat alkaneet saada pääroolin. Viiden vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon: olen jättänyt taakseni luokanopettajan tutkinnon, muuttanut Helsinkiin, opiskellut itselleni graafisen suunnittelijan ammatin ja mennyt työelämään omalle alalle. Kotilo muutti Bonnierin perustamalle Divaaniblogit-saitille kesäkuussa 2011 ja täällä ollaan edelleen, tosin emona on ollut viime vuodesta Aller Media.

Kotilon aiheet ovat olleet moninaiset, mutta suurin niistä on ehdottomasti ollut sisustus. Seuraavaksi teemoittain vanhojen postausten kuvia. Postauksien määrä ylitti muuten hiljattain tuhannen rajapyykin! Tämä on nyt 1007:s Kotilon päivitys.

Lauttasaaren koti
Kaikki 50-neliöisen kotimme huoneet ovat esiintyneet jutuissa. Viimeisimpänä ”kaapista” tuli ulos eteinen, jonka hämäryydessä sain hyviä kuvia vasta uuden kameran myötä vuosi sitten. Kotikuvia selatessa huomasin, että kotona toistuvat perusvärien lisäksi musta ja valkoinen. Meillä on pitkään sisustettu suht pienellä budjetilla: Ikeaa ja kierrätettyjä huonekaluja. Tykkään kodikkuudesta, lämmöstä ja yksinkertaisuudesta. Kotona pitää olla harmoninen ja pehmeä tunnelma, mutta kontrasteja pitää silti olla. Kotikuvien on aina oltava kuulaita ja valoisia. Siitä en vain mihinkään pääse. Olen keksinyt sille käsitteenkin: blogivalo.

Kotilo5v_kotikuvatKotilo5v_kotikuvat1

DIY
Do-it-yourself -osasto on viime aikoina blogissa jäänyt harmittavan vähälle. Aina joulun aikaan innostun värkkäämään jotakin, mutta muuten on ollut vähän hiljaista. Luonnollista blogin evoluutiota ehkä? Tai vain elämää? Diy-juttujen valmisteluun ja kuvaamiseen kun uppoaa kaikista eniten aikaa. En ole mikään neuloja, joten sellaisia ohjeita ei Kotilossa ole näkynyt. Sen sijaan tykkään värkätä jotain nopeampaa; taitella paperia ja pujottaa lankaa ruokojen pätkiinPaketointi on kivaa myös!
Kotilo5v_diykuvat

Juhlaa
Polttareita, häitä, vappuja, kakkukestejä, synttärikattauksia… Mitä vanhemmaksi tulen sitä innokkaampi olen järkkäämään juhlia. Olen tajunnut, että arkea täytyy katkaista kivoilla juhlilla. Juhlien syy tai teema voi olla mikä vain. Kuka sanoo, että maaliskuussa ei voisi pitää kesäjuhlia? Juhlista jää kivoja muistoja. Ne muistuttavat siitä, että elämästä on tarkoitus nauttia. 

Kotilo5v_juhlakuvat

Kasveja sisällä ja parvekkeella
Viimeisten vuosien kasvi-innostuksen täytyy liittyä jonkinsortin tätiytymiseen. Sitä ei nimittäin esiintynyt samoissa määrin blogin perustamisvaiheessa, jolloin olin 25. Parvekkeen sisustaminen on huippuhauskaa, koska siellä saa pienin toimin suuria muutoksia aikaiseksi. Siellä voin myös tyydyttää vaihtelunhaluani ilman isompia rahallisia panostuksia.

Kotilo5v_ParvekeKotilo5v_Kasvit

Ruokaa
Viimeisen puolen vuoden aikana ruokapostaukset ovat yleistyneet. Se liittyy osin siihen käytännön seikkaan, että työn ohella bloggaaminen on välillä aika vaativaa. Joka päivä tulee kuitenkin laitettua ruokaa, joten siitä syntyy helposti postauksia. En koe olevani mikään huippukokki, mutta jos bongaan tai kehitän toimivan ja erityisen herkullisen reseptin, haluan sen jakaa. Ruokajuttujen suosio on yllättänyt, varsinkin Instagramissa!

Kotilo5v_ruokakuvat

Merellä ja saaristossa
Minun olisi varmaan vaikea asua sisämaassa, koska meri on ihan liian tärkeä. Olen viettänyt kesäni 3-vuotiaasta purjeveneessä Itämerta ja erityisesti Saaristomerta kiertäen. Merelle on aina kaipuu. Lempivärinikin on merensininen. Kotilossa on esitelty mm. sumupurjehdusta Ahvenanmerellä, Jurmoa ja Ahvenanmaata.

Kotilo5v_matkalla_kuvat

Turussa
Suurimman osan Kotilon historiasta olen asunut Helsingissä ja kaivannut kotikaupunkiini Turkuun. Turku onkin esiintynyt tässä blogissa varsin vaaleanpunaisessa valossa. Monesti olenkin törmännyt siihen, että minun luullaan asuvan Turussa.

Kotilo5v_Turku_kuvat

Helsingissä
Helsinkiin muuttaminen masensi ja ahdisti alkuaikoina. Niistä tunnoista kertoo postaus Alkukankea takki vuodelta 2010. Sittemmin olen oppinut pitämään Helsingistä kovasti. Se ei tunnu enää massiiviselta vaan oikeastaan aika pieneltä. Helsingissä on parasta meri, tapahtumat ja Lauttasaari, jossa asustellaan. Blogissa on seurattu esimerkiksi Unknown Cargo -galleriaa, joka on pompsahdellut ympäri Helsinkiä muutaman vuoden ajan. Yksi kivoimmista jakamistani Helsinki-kokemuksista oli viime kuussa järkkäämämme Kaupunkiseikkailu.

Kotilo5v_Helsinki_kuvat

Suurensuuri kiitos teille vanhoille ja uusille lukijoille, että olette mukana ja seuraatte! Ja jos nyt löysit Kotiloon ensimmäistä kertaa, älä jätä tuttavuutta tähän, vaan klikkaa seuraamaan Kotiloa Facebookissa, Instagramissa, Bloglovinissa, Pinterestissä tai Twitterissä. :) Blogilistaa käyttävien kannattaa siirtyä muihin palvelimiin, sillä Blogilista ollaan lakkauttamassa kuukauden päästä.

It’s unbelievable. Kotilo turned 5 years today. Many beautiful moments of my life have been captured in this blog. Positive things instead of depressing. That has been my agenda and it has suited me well. Kotilo was established while living at my parents’ house in Turku for a while in 2010. Quite soon after that I moved to Helsinki and started to study graphic design. During these years I have graduated and started to work in a design agency. I’ve always tried to take blogging easy and I hope it has come true some way to the readers as well. Not everything is so serious. Another important goal has been to introduce truly inspiring ideas (actually all sorts of ideas, but mainly home decor).

Here I’ve collected blog pictures from the past five years in eight themes: my home, diy, party, green stuff, food, sailing, my hometown Turku and Helsinki, where I currently live. Thank You so much for reading and following! And if you’re a newcomer, make sure to click and start following Kotilo on FacebookInstagramBloglovinPinterest or Twitter. And still one thing for the English speaking readers: I’m truly sorry I have sometimes skipped the English translation. At times there has just not been time for that. I promise to catch up on that in the future! :)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Marie 23.4.2015 at 10:18

  Hei, mukava läpileikkaus menneisiin postauksiin. Oli mukava lukea! Itse olen löytänyt blogisi vasta ihan vähän aikaa sitten.

  Onnea 5 vuotiaalle blogille ja sinulle!

 • Reply Johanna 24.4.2015 at 07:09

  Hienoa! Kiitos ja tervetuloa. :)

 • Reply Vilja @ muotoseikka 24.4.2015 at 19:23

  Onnea! Kotilo on yksi lemppareistani :)

  • Reply Johanna 25.4.2015 at 11:05

   Kiitos, ihana kuulla! :))

 • Reply Piia / Kodikkaasti neliössä 24.4.2015 at 21:03

  Onnea 5-vuotiaalle blogille! Tosi kiva postaus ja upeat kuvat.

 • Reply Maam 24.4.2015 at 22:29

  Onnittelut 5-vuotiaalle!

  Sattui synttärit hyvään saumaan, löysin blogisi vasta muutama päivä sitten ja olen yrittänyt koluta sitä läpi. Kiva tämmöinen tiivistelmä alkuun :)

  Aurinkoista alkukesää!

  • Reply Johanna 25.4.2015 at 11:04

   Kiitos Maam! Tosi hyvään saumaan siis. Mitä kautta löysit tänne?

 • Reply Teija 25.4.2015 at 22:34

  Onnea! Olen seurannut blogiasi melkein alku ajoista saakka, ja viihdyn sen parissa edelleen! Mukava kertaus kuluneista vuosilta

 • Leave a Reply