kotona Vehreät vihreät

Onnistumisia ja epäonnistumisia

10.4.2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Olen oikeastaan wannabe-viherpeukalo. Vaikka yritän, en sitten kuitenkaan jaksa huolehtia kasveista niiden vaatimalla tavalla. Enkä saa aikaiseksi tosissani perehtyä hoito-ohjeisiin. Vain todella vahvat siis selviytyvät meillä. Viimeiaikaisiin onnistumisiin kuuluvat nuo liljat. Joitakin kertoja olen ostanut liljoja, mutta en ole saanut niitä avautumaan ollenkaan. Nyt tuo, jo kerran täällä esiintynytkin kimppu kukkii hienosti.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Viimeisin epäonnistuminen sen sijaan ovat nämä pavunidut. Näyttää siltä, että tuolla on nyt käynyt kuolemanhenkäys. Ei saatu aamupalapöytään ituja tälläkään kertaa, vaikka huolella liotettiin ja sen jälkeen siirrettiin multaan. Onko teillä jokin takuuvarma idunkasvatusvinkki?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kekkilän Taimihyllyllä, joka toimii meillä sohvan sivupöytänä, on tuo tummanpuhuva kaunokki. Sen kohtalo on vielä ratkeamatta. Tiedättekö, mikä tämän kasvin nimi on ja kuinka sitä tulee kohdella? Haluaisin nimittäin tuosta (kohtuu) pitkäaikaisen elämänkumppanin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I can’t say I have a green thumb. Here’s some of recent failures and successes.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply akissfromthepast 10.4.2014 at 21:33

  Viherpeukalointi on joskus vähän haasteellista. Ituja pitäis varmaan sumutella tai laittaa kostea ohut kangas tai paperi tuohon päälle.. en muista menikö se alkukasvatus niin vai muistanko nyt aivan väärin. Muistikuva on kumminkin että joku siihen tulis päälle että ne paremmin kosteudessa sitten itäisi alulle, sitten kun vähän jo orastaa ni otettais pois.
  Minä en ole saanut orkideoja kukkimaan yli vuoteen. En tajua mikä on vikana, ennen ne kukki hyvin joka vuosi..

  • Reply Johanna 12.4.2014 at 10:08

   Sain juuri selville että alkukasvatus olisi myös hyvä tehdä pimeässä. Ja tuota kangasta tai jotain harsoa pitää kokeilla!

 • Reply Tiia 11.4.2014 at 08:20

  Ituja ei mielestäni laiteta ollenkaan multaan, vaan kasvatetaan esim lasipurkissa. Sitten niitä liotellaan vedessä päivittäin ja ylimääräinen vesi kaadetaan pois. En ole itse vielä kokeillut, kun mieluummin syön herneenversoja, jotka on helppo kasvattaa ja maistuu hyvältä salaatissa :)

  • Reply Johanna 12.4.2014 at 10:06

   Kyllä ituja voi multaankin laittaa, mutta ehkä ilman tuo touhu olisi yksinkertaisempaa! :)

 • Reply Jenni 11.4.2014 at 13:03

  Näyttäs olevan muorinkukka. http://puutarha.net/indexfr.aspx?s=/suorakanava/kasvikortti.asp?id=547

 • Reply Varpu 12.4.2014 at 20:02

  P on meillä idättänyt papuja onnistuneesti ilman multaa.

 • Reply Jonna 15.4.2014 at 20:37

  Idut saa itämään helpoiten niin, että laitat lasipurkkiin linssejä/papuja tms ja liotat siemeniä vedessä noin puoli vuorokautta. Sitten kaadat veden pois ja laitat purkin suulle harsokankaan tms kuminauhan avulla. Sen jälkeen laitat purkin alasuin esimerkiksi astiankuivauskaapin hämärään, alasuin siksi, että kaikki ylimääräinen vesi valuisi pois. Huuhtele idut aamulla ja illalla. Muutaman päivän kuluttua leivän päällä pitäisi olla vihreää.
  Jos astiankuivauskaappia ei ole niin sitten valuttelet veden huolella pois ennen kuin laitat astian johonkin muuhun hämärään/pimeään paikkaan.

  • Reply Johanna 18.4.2014 at 19:28

   Kiitos vinkistä, eli valo on pahasta!

  Leave a Reply