kotona Vehreät vihreät

Parvekeaatoksia pääsiäisenä

20.4.2014

kekkila_2014_ruukkuporras

 

Näinä aurinkoisina pääsiäispäivinä on vaikea pysyä koneen (ja sen lopputyön) äärellä, kun parvekkeella on lasien ansiosta niin mahtavan lämmin. Toistaiseksi siellä on kuitenkin vielä aika ankeaa (katso neljä viimeistä kuvaa). Ei lainkaan niin hehkeää kuin näissä Kekkilän pressikuvissa, joiden kuvausjärjestelyssä sain työn puolesta olla mukana viime kesänä. Ennen tätä otosta teimme ainakin kolmea eri ”parvekekattausta” – hikistä mutta todella kivaa puuhaa!

 

kekkila_parvekekuvaus_kotilo

 

Tuo Vihervitriini ei mitenkään päin mahtuisi meidän parvekkeellemme, mutta sen sijaan Ruukkuporras sopii ihan kivasti. Se on nyt käännettynä ikkunaseinän myötäiseksi, sillä parvekkeen lattiassa on sen verran voimakas kaato, että hylly olisi seinustalla liian vinossa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhiussaniainen

 

Mietin, pitäisikö oven puoleiselle seinustalle koota puulaatikoista jokin hyllykkö. Tässäkin kaato aiheuttaa tosin omat probleemansa.

Iso harmaa ruukku, jossa oli viime vuonna amppelimansikka, vetää viimeisiään. Sen pohja on osittain murentunut. Mietin pitäisikö siitä luopua, vaikka pidän kovasti näkymästä, jossa ruukku kurkkaa parvekeoven takaa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kävellessäni lähikukkakaupan ohitse en voinut vastustaa näitä valkoisia sinisydämisiä orvokkeja. Tulee lähestyvä äitienpäivä mieleen.

Parveketuolit ovat oikein tukevat istua, mutta aika kuluneessa kunnossahan nuo ovat ja ruskea väri tökkii. Väläytin miekkoselle uusien tuolien hankintaa ja sain kehoituksen ”rauhoittua vähän”, joten päädyin siihen, että tuolit on sitten maalattava. Olen yrittänyt googlailla parveketuolien käsittelyvinkkejä, toistaiseksi laihoin tuloksin. Mustaksi petsatut tuolit olisivat upeat, mutta ovatko ne iiian kuumat kesähelteellä? Onko teillä kokemuksia puutarhakalusteiden käsittelystä?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

It’s been so warm this weekend. I find it difficult not to sit on the balcony all day long even though there’s barely nothing there yet. It’s not at all as enchanting as in Kekkilä’s press pics (1–2). Dog Design was there to build the balcony shoot last summer so I was there too (yes, it’s me in the picture). As you can see there’s lot to do on our balcony still. I’m trying to figure out if I should paint the chairs, build a ”shelf” of wooden boxes and get rid of the big grey pot.

Kuvat: 1–2 Kekkilä (valokuvaus Hanna-Kaisa Hämäläinen), loput Kotilo

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sarjaana 3.5.2014 at 18:09

  Viime syksynä käsittelimme vanhat puukalusteen mustalla puuöljyllä. Tuli kuin uudet! Niiden lämpiämisestä auringossa en vielä tiedä, mutta tuskin ne liian kuumiksi tulee. Jotain isuintyynyä varmaan tulee kuitenkin käytettyä.

  • Reply Johanna 3.5.2014 at 18:43

   Puuöljy kuulostaa ekologisemmalta vaihtoehdolta kuin maalaaminen. Mitä merkkiä käytitte ja pitikö vetää monta kerrosta peittävän värin aikaansaamiseksi?

 • Reply Sarjaana 5.5.2014 at 23:50

  En ikävä kyllä osaa ekologisuudesta sanoa. Tikkurilan Valtti, kaluste- ja terassiöljyä käytettiin ja meidä kalusteet olivat niin kuluneet ja haalistuneet (ei siis tarvinnut juurikaan hioa), että yksi kerros teki jo ihmeitä. Sitten tuli liian pimeä ja kylmä ja päätettiin katsoa kalusteita uudemman kerran keväällä. Tarkempi tarkastelu on vielä tekemättä, mutta eivät ne välttämättä toista kerrosta taida tarvita ainakaan vielä. Kannattaa kysellä neuvoa kalusteiden käsittelyyn rautakaupasta. :)

  • Reply Johanna 12.5.2014 at 18:33

   Näin teen! Reissu K-Rautaan on suunnitelmissa. Kiitti vinkeistä!

 • Reply MiiaK 11.5.2014 at 01:51

  Maalasin viime kesänä puuöljyllä mustaksi samanoloiset kalusteet kuin teilläkin. Pohjana oli vuosia sitten tehty vahaus. Vaha ja öljy eivät toisistaan tykkää, mutta otin riskin ja se kannatti. Aloitin Tikkurilan puupinnoille tarkoitetulla pesuaineella, jolla sain kalusteet puhtaaksi. Sudin kaksi öljykerrosta pintaan ja väristä tuli tasainen. Ainoa miinus koko hommassa oli kuivumisaika, joka oli kesähelteillä useampi vuorokausi. Kannattaa siis hoitaa maalaaminen viileämmällä säällä ;)

  Parvekekalusteet ovat meillä ulkona ympäri vuoden ja edelleen näyttävät olevan hyvässä kunnossa öljykäsittelyn jäljiltä.

  • Reply Johanna 12.5.2014 at 18:36

   Kiitos vinkeistä! Joo, pitää pistää hihat heilumaan jo toukokuussa.

  Leave a Reply