kotona Vehreät vihreät

Peikonlehti

16.11.2014

PB160418c

Nyt on meillä se peikonlehti, josta myös haaveilin postauksessa Sisustus talvikauteen. Löysin tällä viikolla hänet yhdestä hieman nuhjuisesta kukkakaupasta aika kelpo hintaan (vähän alle 20 e). Tuollaista yhtä isompaa kasvia olohuoneeseen on kaivattukin, huomaan nyt. Minua on varoiteltu siitä, että peikonlehti alkaa kasvaessaan roikkumaan holtittomasti, joten katsotaan pitääkö hänet sitten siirtää tuosta Kekkilän taimihyllyltä jonnekin muualle. Ilmeisesti peikonlehti viihtyisi parhaiten vähän ahtaammassa paikassa. Se on nimittäin Substralin mukaan kotimaassaan (Meksikossa) kasvanut puiden runkojen seassa.

Tämä on ensimmäinen peikonlehteni ikinä, joten lisää vinkkejä hoidosta saa antaa. Yllätyin, että nuo lehtien lovet lähtevät kasvamaan keskeltä. Yllättävää oli myös, että hyvällä hoidolla ja tuurilla peikonlehti saattaa jopa kasvattaa hyväntuoksuisia kukkia. Katsotaan nyt kuitenkin ensin, miten meidän yhteiselomme lähtee käyntiin ennen kukista haavailemista. Istuttaakin tuo täytyy.

PB160428b

PB160422b

 

My very first Monstera deliciosa. <3

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jo 16.11.2014 at 19:28

  oman peikon kasvu on yllättävänkin reipasta ottaen huomioon, että en ole viherpeukalo. Omaani laitoin heti paksun puutuen (ei siis keppiä, vaan paaaksun tuen) ruukun keskelle, sit tiukasti narulla oksat siihen kiinni. Nyt se kasvaa kauniina pylväänä. Ja ilmajuuria ei saa katkoa (ainakaan kaikkia) ja nehän on se ärsyttävä osa tässä kasvissa. Itse ohjaan ne kohti kasvumultaa niin eivät ”törrötä”… Puolivarjossa puskee uutta lehteä reippaana eli helppoa on!

  • Reply Johanna 16.11.2014 at 22:55

   No itsekin olen tässä jo viikon sisään katsellut, että lehtien kasvu on ollut hurjaa. Oikein pistää jännittämään…

 • Reply Katriina 24.11.2014 at 20:08

  Heippa, oon yrittäny etsiä itsekin moista peikkoa kotiin; mistähän noita Peikonlehtiä sais pk-seudulta? Ainakaan Vantaan Plantagenissa ei ollu, kun ei oo sesonki.. eikä parissa marketissa jossa kiertelin.

  • Reply Johanna 24.11.2014 at 20:27

   Moi! Huomasin itsekin, että peikonlehteä ei ole kovin helppo löytää. Tällä hetkellä myös monet kukkakaupat ovat raivanneet tilaa joulukukille, joten huonekasvivalikoima saattaa siitäkin syystä olla nyt suppea. Monessa kaupassa kerrottiin myös, että peikonlehti on tällä hetkellä erityisen kysytty. Omani löysin siitä Kampin keskuksen kukkakaupasta, joka on lähinnä Lidliä. Ostaessani omani peikonlehtiä oli vielä muutama jäljellä. Soita vaikka kauppaan ja kysy onko jäljellä. En valitettavasti muista kaupan nimeä…

 • Reply Katriina 25.11.2014 at 18:44

  Löysin Pirilän kukkaralosta/Tuusulasta ja puoleen hintaan vielä-joten otin kaks kipaletta vain vajaa 8€ :)

  • Reply Johanna 25.11.2014 at 21:40

   Herranjesta! Halpaa kuin saippua.

  Leave a Reply