kotona Vehreät vihreät

Sininen kaunotar parvekkeella

2.7.2013

Ja kavien tunnistusteemalla jatketaan… Viime viikolla töissä (työharjoittelussa) oli erityisen hauskaa. Pääsin mukaan sisustamaan erästä parveketta eri tyylein. Kuvauspäivien päätyttyä sain myös mukaani muutaman kasvin, joita kuvauksissa käytettiin. Ehdottomasti kaunein niistä on tämä korkeavartinen sininen ruukkukukka, joka saapui meille sylissäni kukat auton kattoikkunasta törröttäen. Eikö olekin upea? Mutta auttakaa; en muista, mikä tämän nimi oli. Nimesin kuvan skillaksi. Olikohan tämä skilla? Joku jättiskilla ehkä?

PS. Kuten muutkin, heräsin tuohon uutiseen Google Readerin sulkeutumisesta. Tässä sopii siis huikata, että Kotiloa voi sen sijaan seurata Bloglovinin, Facebookin ja Blogilistan kautta. Näistä Facebook on ärsyttävin, se kun ei automaattisesti näytä jokaista päivitystä tykkääjille. Tähän kai auttaa se, että klikkaat Kotilon Facebook-sivun oikeasta ylälaidasta (tähdellä merkitty pudotusvalikko) ”Lisää kiinnostuksesi kohteiden listaan”.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAskilla2_kotilo

 

I hade the most wonderful day at work last week. We styled and shoot a balcony in different styles. After the shoot I got home with a bunch of flowers and plants, one of which is the blue flower in these pictures. Any idea what it’s called? I can’t remember…

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply manteli 2.7.2013 at 09:30

  Kasvisi on sinisarja, ruukussa viileässä talvetettava monivuotinen kaunotar.

  • Reply Johanna 2.7.2013 at 09:38

   Kiitos! Tuosta talvehtimisesta kuulinkin jo, mutta voinko säilyttää sitä parvekkeella talvella vai pitääkö vielä suojaan pakkaselta?

   • Reply manteli 2.7.2013 at 12:05

    Minulla ei koskaan ole ollut sinisarjaa, mutta tietääkseni talvehtii parhaiten omassa ruukussa viileässä mutta ei kuitenkaan parvekkeella, jossa lämpötila menee pakkasen puolelle. Komistuu vuosi vuodelta, joten talvettamisen vaiva kyllä kannattaa. Jos teillä on viileä (n. +5-10 asteinen) kellarivarasto, niin kokeile kantaa ruukku sinne. Nosta keväällä sisälle valoon ja aloita maltillinen kastelu. Itse olen talvettanut kerrostalon pimeässä kellarikopissa juurakoita, mukuloita, sipuleita ja jopa pelargoneja. Kasvi saattaa näyttää kuolleelta raaskulta keväällä, mutta saatuaan valoa ja vettä alkaa pian työntämään uutta vihreää. Tarkista vielä googlettamalla tuon sinisarjan talvetusohjeita.

 • Reply Veera 2.7.2013 at 09:48

  Hei mistä olet ostanut tuon keittiössäsi olevan mustavalkoisen pyöreän tarjottimen? Olisiko antaa vinkkejä mistä tuollaisia löytyisi? Upea koti sinulla!

 • Reply Johanna 2.7.2013 at 10:05

  Moii! Tarkoitatko tuota Plattan-tarjotinta? Se on Design Torgetilta Tukholmasta. Luulisin, että se on myös pysyvää mallistoa, joten sinne vain seuraavalla Ruotsin reissulla!

 • Reply Marjut 3.7.2013 at 22:54

  Vautsi, tuohan on hieno kukka…pitääkin selvittää, mistä niitä saa ostaa. Talvettaminen vähän pelottaa, mutta ehkäpä siitä selviäisi :)

 • Leave a Reply