kotona Sisustus Vehreät vihreät

Toukokuun vihreyttä

6.5.2016

P5058844bb

Kuten kirjoitin, olen ollut vähän epämotivoitunut sisustelemaan tässä asunnossa enää mitään. Nyt kun ilma on ollut kuin morsian ja pihan joka päivä lisääntyvä vihreys on alkanut tunkea sisäänkin, on kotikin tuntunut taas vähän viihtyisämmältä. Kun ikkunat ja parvekkeen ovi ovat auki, on jopa ihan kesäolo. Innostuin eilen kuvaamaan täällä vähän kulmia.

Parvekkeen helmililjat ovat jo saavuttaneet siemenkotavaiheen. Aika nättejä noinkin vaikka vaihe edeltääkin kasvin lakastumista. Olkkarin peikonlehti rötköttää miten sattuu. Se alkaa olla vähän hervoton. Täytyy seuraavassa asunnossa miettiä sille uusi paikka.

P5058864bP5058868b

Sain muuten muutama viikko sitten Tunne tilat -blogilta haasteen kertoa, mistä esineestä en kodissamme luopuisi koskaan. Se täytyy olla tuo Iina Vuorivirran messinkikehyksinen Vino-peili. Me kun emme omista oikeastaan mitään perittyjä ja sillä tavalla korvaamattomia esineitä. Vino-peili on pitkään ollut makuuhuoneen ruskealla seinällä. Nyt kokeilin sitä olohuoneeseen. Peili on niin kaunis että sille ei ole ihan helppo löytää arvoistaan paikkaa. Tulevassa kodissa kaavailin ripustavani sen makuuhuoneeseen sängyn päätyseinälle. Siinä se saisi ansaitsemansa huomion, taideteos itsessään.

P5058826bP5058828b

Palatkaamme vielä hetkeksi parvekkeelle. Viipyilen siellä päivän mittaan useaan otteeseen muutenkin. Kahdessa ruukussa kasvava rönsyakankaali viihtyy hurjan hyvin. Se on alkanut tehdä sinistä kukkaakin. Toistaiseksi se on sulassa sovussa toisen ruukun Kuunliljan kanssa, mutta haluaisi varmasti päästä leviämään villimmin. Sehän on oikeastaan maanpeittokasvi.

P5058831b

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply