kotona matkalla Vehreät vihreät

Tuliaisia matkoilta

28.5.2015

Vee Speersin juliste ostettiin jo huhtikuussa Tukholmasta, mutta se on jäänyt ihan kuvaamatta ja esittelemättä. Valokuvataiteen museossa, josta tämä siis hankittiin, on vielä tämän kuun meneillään Vee Speersin näyttely Bulletproof, jossa on esillä valokuvia niistä samoista lapsista, joita Vee Speers seitsemän vuotta sitten kuvasi The Birthday Party -sarjassaan. Tuosta sarjasta tehdyt valokuvajulisteet nousivat silloin kovaan suosioon. Nyt nuo samaiset lapset ovat kasvaneet teini-ikään ja näyttävät vahvoilta, valmistautuneilta aikuiselämään. Tulkoot mitä tulee, olen valmis. Minua kuvissa puhuttelee juuri se.

P5240858b

Kööpenhaminan ostokset jäivät lopulta aika vähäisiksi, ja hyvä niin oikeastaan. Kun kaikkea ihanaa oli niin paljon, kävikin niin, että ei tullut hankittua sen suurempia. Totesin myös, että monia tanskalaisia merkkejä (Hay, Normann Copenhagen, By Lassen jne.) saa Suomesta ja kaikista mahdollisista nettikaupoista, joten oli ihan turhaa alkaa rahtaamaan niitä matkalaukussa kotiin.


P5240814b

Notre Damesta on tuo musta pöytäpeili ja Søstrene Grenesta heksagonin malliset puuvadit. Myös tuo ruudullinen säilytyslaatikko on jälkimmäisestä.

P5240819bP5240820bP5240866b

Tanskalainen Rum-lehti löytyi vasta paluumatkalla lentokentältä. Miksei meidän kaupoista saa tuota? Alla olevan kuvan tuliaiset ovat vähän lähempää, nimittäin villiyrttiretkeltä Helsingistä, josta kirjoitan piakkoin. Kesä on ihan ovella, kun tuollaisia rehuja saa jo kerättyä ojanpielistä.

P5240844b

PS: Kolmannen kuvan koru on myös tuliainen ja nyt myynnissä! Se on ostettu viime kesänä kolmellakympillä Tallinnasta, enkä ole käyttänyt sitä kertaakaan. Tarjotkaa, jos ihastuitte!

Purchases from trips: Vee Speers poster from the series Bulletproof (Fotografiska Museet, Stockholm), mirror, wooden plates and square patterned box from Copenhagen and meadowflowers from a wildherb expedition in Helsinki.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Katri R 28.5.2015 at 19:36

    Olen aina ihmetellyt tuota Lehtipisteen (tai mikä noita lehtiä maahan nykyisin tuo) touhua ja lähinnä siis, miten eivät ymmärrä palkata ihmisiä, jotka olisivat ajan hermolla trendien suhteen.

    Viitisentoista vuotta sitten, kun maalaisromanttinen buumi oli kovimmillaan viestittelin heille muutamista lehdistä, kuten Vakre Hjem, jota suomalaiset ostivat muualta Pohjoismaista matkoiltaan. Tuli vaan mieleen, että markkinat niille olisivat silloin olleet kohtuullisen hyvät. Eivät edes vastanneet, mutta ko. lehdet on nyt ilmestyneet suomalaisiin lehtihyllyihin. Hmm, se juna taisi mennä jo ;-)

  • Leave a Reply