kotona

Vauvan sänkytekstiilit

14.8.2016

P8140069c

Kuten huomaatte, pinnasängyn viereistä yövaloa ei ole vieläkään ratkaistu. Ikean vanha jalkalamppu on liian kirkas ja olihan sellainen itsestään sammuva yövalo nyt aika luksus yöheräämisissä, kuten monet postaukseen Uuden kodin makuuhuone vinkkasivatkin.

No mutta, tämän postauksen tarkoitus olikin väliaikaisen valaisimen sijaan esitellä pinnasängyn tekstiilejä. Ihana ja taitava ”anoppini” ompeli vauvan pussilakanan Familonilta joskus blogin kautta saadusta aikuisten pussilakanasta. Mukavan sileään ja pehmeään pellavapussilakanaan ommeltiin myös muumimammakuvio, jonka petasin nyt tähän monikuvioiseen tekstiilisettiin piiloon. Aikuisten pussilakanasta riitti hyvin kangasta myös alulakanaan.

P8140067bP8140096b P8140102b

Kettukarkkishopista saapui kutkuttava paketti maanantaina. Siellä oli tilaamani House of Rymin lintukuvioinen vauvanpeite Snugglers’ Paradise. Mairella oli kaupallaan peitettä myynnissä mustavalkoisena, mutta pyynnöstäni hän tilasi sitä myös sinisenä ja nyt näyttää sitä löytyvän myös verkkokaupasta. Niin täydellinen! Sopii kivasti tähän lintuteemaan. En kuvittele, että pinnasänkyyn ehtii juurikaan petaamaan päiväpeitettä, mutta tuo toimii peitteenä muutenkin, esimerkiksi vaunuissa.

P8140104b P8140097b

Pinnasänky voi olla kuulemani mukaan pelottavan iso ihan vastasyntyneelle. Ajattelin, että tuota kaverilta lainaksi saamaani imetystyynyä voisi kokeilla aluksi pitää pinnasängyssä. Jospa se tekisi sängystä pesämäisemmän pienelle vauvalle. Toinen vaihtoehto on yksinkertaisesti asetella pitkänmallisia tyynyjä pienen tuhisijan ympärille.

P8140076b

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Lottu 14.8.2016 at 23:16

  Onpa ihana pesä tulossa pikkuiselle. Tuolla näkee varmasti hyviä unia.

  Yövalovinkiksinettä Lildecor lastenhuonesisustuskaupassa Turussa oli aika kivoja yövaloja kympillä myytävänä. Ne sammuu 15min kuluessa, eikä ainakaan meillä oleva ”nukkuva kuu” ole liian kirkas.

  • Reply Johanna 15.8.2016 at 14:09

   Kävinkin siellä kuikuilemassa. Harmi, että se valkoinen pilvivalaisin ei ole itsestäänsammuva. :)

 • Reply Mimmu 15.8.2016 at 13:54

  Hei, otathan huomioon, että vauvan sänkyyn ei koskaan saa laittaa mitään muuta kuin sinne on tarkoitettu. Isot tyynyt tuovat turhaa riskiä tukehtumisesta, vauvan kasvot voivat helposti painua tyynyä vasten ja lopputulema voi olla vaarallinen. Minkäänlaisia pehmusteita, leluja, naruja yms. sinne ei saisi laittaa. Myöskään nk. ”vauvanpesä” sinne eivät kuulu, tuoteturvallisuusajattelu on niistä kaukana.

  • Reply Johanna 15.8.2016 at 14:08

   Heippa! No tämä oli kyllä minulle uutta tietoa, että ei edes sellaista vauvanpesää saisi käyttää. Täytyy lukea tarkemmin asiasta.

 • Reply Mimmu 15.8.2016 at 14:37

  Lisään vielä, että vauvanpesät voivat luoda samanlaisen ympäristön kuin nuo edellä mainitut tyynyt. Liian pehmeät reunat lisäävät vauvojen kasvojen alueelle tukehtumisriskiä. Kaikki mitä myydään ei ole valitettavasti turvallista. Ainoastaan patja ja peitto liinavaatteineen ovat tarpeellisia vauvalle. Tyynyäkään ihan pieni vauva ei vielä tarvitse. Kaikkea hyvää pienellesi sitten kun hän maailmaan saapuu :)

 • Reply Ulla 13.9.2016 at 23:23

  Miksette vaan vaihda Ikean liian kirkkaaseen lamppuun himmeämpää polttimoa?

 • Leave a Reply