matkalla

Gotlanti-vinkki: Leva kungslador

10.8.2017

Visbystä parin kilometrin etäisyydellä sijaitseva Leva kungslador oli mielestäni upein paikka, jossa Gotlannissa vierailtiin. Leva kungslador on sekoitus ravintolaa, kahvilaa, leipomoa, puutarhaa sekä sisustus- ja luomuputiikkia. Useamman talon sisäpihalla oli katettujen ruokailuryhmien lisäksi paljon muitakin hengailupaikkoja, mm. oleskeluun ja pelailuun tarkoitettu kasvihuone. Ruoka oli ymmärtääkseni suurilta osin luomulähiruokaa ja taivallinen juureen leivottu leipä omasta kiviuunista. Pihan perällä oli lapsille puiden siimekseen rakennettu hauskannäköinen leikkikenttä. Lasten taidepajakin löytyi sivurakennuksen päädystä.

Vierailimme paikassa lounasaikaan, joten nautimme lounasbrunssia. Illalla olisi saanut grillattua lammasta (joka oli tuolloin tekeillä kuten kuvista näkyy), jos olisi varannut pöydän. Lounaan jälkeen makoiltiin auringossa säkkituoleilla päällystetyllä pienellä patiolla, joka sekin oli mielestäni mainio rakennelma (ks. vika kuva). Jos joskus omistan (ison) pihan, tuollainen olisi hauska toteuttaa.

Suosittelen kyllä lämpimästi Leva Kungsladoria, jos Gotlantiin matkustatte. Inspiroiva miljöö kaikkiaan – rento ja harkittu samaan aikaan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply