matkalla Sisustus

Habitat ja pari muuta Tukholmasta

11.11.2013

Vaikka viikonloppureissut ovatkin ihania, niin jestas ne myös väsyttävät. Kahden laivalla huonosti nukutun yön jälkeen on aika raato olo. Tukholmassa jaksettiin kuitenkin painaa, tosin sopivan leppoisalla aikataululla. Turusta kun matkaa, niin aikaa Tukholmassa oleilulle jää yli 12 tuntia. Suunnattiin ihanan hitaalle ja runsaalle aamupalalle Slussenilla sijaitsevaan Hilton-hotelliin. Suosittelen teille, jotka tulette laivalla Turusta.

Sen laajempaa matkaraporttia en ajatellut kirjoittaa, mutta sananen Habitatista, joka on siis avautunut elokuussa Pub-tavaratalon toiseen kerrokseen. Kuten viime postauksessa uumoilin, ei Habitat saanut oikein mitään tunteita aikaiseksi. Jotenkin kovin persoonattomaksi ja katalogimaiseksi tuo jäi. Yksittäisiä mielenkiintoisia huonekaluja kyllä löytyi. Valaisimet ja nuo tyylikkään valkoiset kattilat ovat katsastamisen arvoiset.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

R.O.O.M. sen sijaan ei koskaan tuota pettymystä. Se on oikea piensisustajan, juuri tällaisen kuin minä, ihmemaa. Pubin toisessa kerroksessa on Selected by R.O.O.M.-liikkeen lisäksi mm. Systrarna Voltaire ja Lexingtonin osastot. On se kumma, jos mitään kotiin vietävää ei tuolta löydä! :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Törmäsin R.O.O.M:in osastolla alla olevissa kuvissa näkyvään Rörstrandin uuteen Svenska Rödlistan -keramiikkasarjaan. Sarjan konseptin takana on ruotsalaisten oma prinssi Philip, muotoilusta taas on vastannut Anna Lerinder ja kuvituksesta Stefan Hörberg. Kuvitukseen on poimittu Ruotsin luonnon uhanalaisia lajeja. Tässä sarjassa on mielestäni osunut kaikki nappiin! Upeita.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply // visuaalisestivaativa // 12.11.2013 at 18:29

  Ihan samoilla kulmilla on pyöritty! Ja täsmälleen samat fiilikset, Habitatia odotin mutta petyin aika pahasti, R.O.O.M. sen sijaan oli aivan mahtava ja itse ihastuin etenkin tuohon koppakuoriaislautaseen. :D

  • Reply Johanna 15.11.2013 at 10:30

   Juu, huomasin! No tämä lienee ollut jokin kollektiivinen kokemus Habitatin suhteen. Harmi sinänsä.

 • Reply Jonna 25.5.2015 at 20:04

  Moikka!
  Asustelen Briteissä ja Habitat on täällä tosi ihana. Joskus kävin myös Pariisin myymälässä, josta löysin myös jotain. Mutta Suomeen tuodaan jotenkin tylsähkö valikoima, esim. kaikki hauskat värit puuttuu. Harmittaa, koska ite olin tosi iloinen siitä, että Habitat oli tulossa Suomeen.

  • Reply Johanna 25.5.2015 at 20:10

   Moi! Juu täytyy todeta, että olen myös jokseenkin pettynyt Habitatin Suomen valikoimaan. Jokseenkin varovainen. Kiitti kommentista!

  Leave a Reply