matkalla Sisustus

Hotellivinkki Tukholmaan: Scandic Grand Central

6.4.2015

P4040095b

Instagrammissa Kotiloa seuraavat saivat jo osansa Tukholman hotellikuvista. Ajattelin silti vielä ladata tänne blogiinkin muutaman, sillä hotellimme oli vinkkaamisen arvoinen ja kiinnostanee varsinkin kaikkia sisustusfriikkejä.

Yövymme harvoin hienoissa hotelleissa, mutta kun viime viikolla löysin VisitStockholm -sivuston kautta pääsiäistarjouksen Kungsgatanilla sijaitsevaan Scandic Grand Centraliin, ajattelin, että mikäpä jottei tällä kertaa. Ollaanhan vain yksi yö. Tavallisesti hotellin standard-huone maksaa 134 e, mutta me maksoimme siitä hieman yli sata euroa. Vasta kolme vuotta sitten avatun hotellin sisustuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Koncept. Hotelli oli mausteisia tummia sävyjä pullollaan, mutta kokonaisuus ei silti ollut yhtään tunkkainen. Tykkäsin erityisesti hotellin käytävien ja aulojen graafisista yksityiskohdista (esimerkiksi kerros- ja huonenumerot). 

P4040102bP4040103bP4040061bP4040099b

Lobbyn sisustus oli aika klassinen, mutta huoneemme sisustus taas äärimmäisen trendikäs. Seinät olivat mudan väriset ja sängyn puoleista osaa kiersi tuollainen puolipanelointi, jota näkee monissa Alvhemin ja Fantastic Frankin ”sekelskiftes”-asunnoissa. Sille on varmaan jokin oma nimityksensäkin. Oli mielenkiintoista oleskella illasta aamuun niin tummassa huoneessa ja seurata, miten muuttuva valo vaikuttaa tilan kokemiseen. Vaikka tummuus on ollut muodissa jo muutaman vuoden, ei sitä ole päässyt kokemaan kovinkaan monessa julkisessa tilassa saatikka sitten kenenkään kotona. Mietin, viihtyisinkö itse kodissa, jossa olisi yhtä tummat seinät. Tulin siihen tulokseen, että valoisuudesta ja valkeudesta en vieläkään pystyisi luopumaan omassa kodissani. Hotellihuoneeseen tummuus sen sijaan sopii, sillä se luo samettisen tunnelman, johon on mukava nukahtaa.

P4030029bP4040039bP4040053bP4040050bP4040072b

Alla olevat aamukahdeksalta napatut kuvat ovat hotellin yhteydessä sijaitsevasta Teaterbaren-ravintolasta, jossa oli erityisen tyylikäs sisustus. Baari oli tupaten täynnä perjantai-illalla, jolloin kävimme juomassa siellä mojitot. Vaikutti siltä, että paikka on tukholmalaistenkin suosiossa. Ravintolan seinille oli ripustettu Karin Ohlssonin tussiteoksia, joita muuten näkyi joka puolella Tukholmassa.

P4040084bP4040090b

Kokonaisuudessaan Scandic Grand Central oli tosi cool. Henkilökunta oli ystävällistä ja jotenkin tavallista rennompaa. Liian fiini tunnelma saa nimittäin minut helposti kavahtamaan. Sijantikin oli varsin keskeinen: vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Drottningatanilta ja keskusasemalta. Menisin tuonne uudestaan!

While in Stockholm we stayed at this new hotel Scandic Grand Central. Usually we do not pick fancy hotels but now I had spotted an Easter offer and the prize was ok. Because we only stayed one night I figured why not this time. And I think it was worth every penny! The interior decor was extremely trendy and the staff was very nice and relaxed. It was also interesting to stay in a very dark room (I’d desricbe the wall color as ”mud”) and to see how the varying light affects the feel of the space. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply