matkalla

Kööpenhaminan sisustusliikkeet + Pinterest-kartta

25.5.2015

Koopenhaminan_sisustuskaupat_kartta

Mietin, miten saisin teille Kööpenhaminan sisustusliikkeistä mahdollisimman havainnollisen kartan ja muistin, että Pinterestissähän saa nykyään luotua kartan, jonne kuvia voi sijoittaa. Siinäpä siis ratkaisu, joka säästi myös minulta aikaa. Tein muutama vuosi sitten staattisen kartan Tukholman sisustuskaupoista ja siinä oli kyllä aika iso homma. Tämä oli nyt vähän nopeampi tapa toteuttaa kartta. Toivottavasti koette kartan myös kätevämpänä. Ilokseni huomasin, että se toimii hyvin, tai ehkä jopa paremmin, myös mobiilissa!

Karttaa käytetään näin:
1. Klikkaa Kotilon Pinterest-sivulle ja avaa Copenhagen-niminen kansio. (Sinun tulee olla kirjautunut Pinterestiin. Luo sinne tili, jos sinulla ei sellaista ole.)
2. Näet kaikki Kööpenhaminaan liittyvät pinnatut kuvat kansiossa. Päästäksesi käsiksi karttaan klikkaa sivun ylälaidan karttakuvaa, jolloin se laajenee.
3. Voit tarkastella liikkeitä klikkailemalla kartan palluroita tai voit myös selailla alareunan sliderissa näkyviä kuvia. Kun klikkaat jotakin sliderin kuvista, kartta heittää sinut oikealle kadulle. Karttaa voi myös hiirellä liikutella ja lähentää ja loitontaa.

Kuten kartasta näkyy, sijoittuvat lähes kaikki bongaamani sisustusliikkeet keskustaan, Frederiksbergin Værnedamsvejlle ja Nørrerbron Jægersborggadelle. Yhtenä päivänä ehtii juuri ja juuri koluamaan vaikka nuo keskustan ja Vaernedamsvejn liikkeet. Seuraavalle päivälle kannattaa jättää Nørrebron Jægersborggaden liikkeet, jotka ovat vähän kauempana. Kartan kuvien yhteydessä on osoitteet ja linkit yritysten sivulle. Koska kartta on aika kattava, en aio tässä luetella kaikkia sisustusliikkeitä, joissa vierailimme. Tässä kuitenkin muutama nosto kivoimmista.


Illum_homedecor_Kööpenhamina_Kotilo

Keskustan sisustusliikekierros kannattaa aloittaa Kongens Nytorvin lähellä sijaitsevasta Magasin Du Nord -tavaratalosta, jonka kerroksista ainakin yksi on kokonaan pyhitetty sisustustavaroille. Valikoima on todella laaja ja esillepano oli inspiroiva. Tavaratalosta yksi kortteli pohjoiseen alkaa Strøget (tässä kohtaa Østergade), pitkä ostoskatu, jonka varrellta ja lähikaduilta monet sisustusliikkeet löytyvät. Yksi niistä on kaikkien Hay-fanien paratiisi Hay House, jonka sisäänkäynti on vähän piilossa Strøgetilla juuri ennen Amagertorv-aukiota Cafe Nordenin vieressä.

HayHouse_Koopenhamina_kotiloP5150818b

Amagertorvin laidalla on myös valtava sisustustavaratalo Illums Bolighus ja kivenheiton päästä siitä on Stilleben (Niels Hemmingsens Gade 3), joka on todella todella kaunis sisustusliike. Erityisen ihastuttava on yläkerran laaja julistevalikoima. (kuva alla)

Stilleben__Koopenhamina_kotilo

Amagertorvelta löytyy myös Søstrene Grenen Tigeria muistuttava huokea sisustuskauppa. Kannattaa ehdottomasti käydä. Norregadella puolestaan sijaitsee alla olevan kuvan runsas Notre Dame, jonka sekalaisesta valikoimasta tykkäsin paljon.

P5150858b

Vesterbron alueella on paljon kivoja pikkuputiikkeja. Syötyämme Kødbyen Motherissa lähdimme etsimään Oehlenschlægersgaden Vess-galleriaa ja samalla kadulla tulimme käyneeksi pienessä Oe26-popupissa, jossa myytiin Virkvärftetin laserleikattua designia. Juttelimme pitkän tovin paikan omistajan kanssa, jonka nimeä en tajunnut painaa mieleen. Hienoja laserleikattuja sisustusesineitä. Tajusin tuon kohtaamisen jälkeen, miksi tanskalaiset vaikuttavat jotenkin leppoisammilta kuin ruotsalaiset; he eivät ota itseään niin vakavasti. Ruotsalaiset kun tuntuvat olevan joskus vähän turhan tietoisia omasta tyylikkyydestään. Sallinette nyt tällaisen karun yleistyksen tähän väliin…

P5150897bP5150894b

Oehlenschlægersgadenia (mikä sanahirviö suomalaisen suuhun!) kun jatkaa pohjoiseen, tulee lopulta risteykseen ja siitä Værnedamsvejlle, jota myös Köpiksen Pariisiksi kutsutaan. Værnedamsvej on lyhyt katu täynnä tosi kivoja kahviloita ja putiikkeja. Yksi niistä on typografiajulisteistaan tunnettu Playtype ja toinen Dora (lippukuva ja peilikuva alla), joka oli ehkä koko reissun kaunein kauppa. Jännä valikoima kirppiskamaa, sisustustavaraa, vaatteita ja kasveja.

Playtype_Koopenhamina_kotiloDora_Koopenhamina_kotiloDora_Koopenhamina_kotilo

Nørrebrossa sisustusshoppailijan kannattaa tehdä täsmäisku Jægersborggadelle, joka pursuaa syrjäisestä sijainnista huolimatta mielenkiintoisia putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Alla olevat kaksi kuvaa ovat ehkä hauskimmasta kadun liikkeestä. Harmi vain, en muista tuon putiikin nimeä.

P5161016bP5161017b

Jægersborggadella oli myös se Kaktuskauppa, josta jo aiemmassa postauksessa kirjoitinkin. Kannattaa myös piipahtaa kadun päässä olevaan Cmyk-julistekauppaan, josta löytää taatusti uniikin teoksen omalle seinälle kehystettäväksi.

P5161002bP5161007b

Tässä tällainen pikakelaus Köpiksen mittavasta sisustusliiketarjonnasta. Kuten sanottu, klikatkaa itsenne sinne Pinterest-karttaan ja lukekaa kaikesta tarkemmin. Sinne voi myös kaikin mokomin ehdottaa lisäyksiä! Kaikkialla kun ei mekään ehditty käydä.

I’ve collected some of Copenhagen’s interior shops in a Pinterest map under the folder Copenhagen. There’s shops from Cph centrum, Jægersborggade in Frederiksberg/Vesterbro and Værnedamsvej in Nørrebro. Go and check it out! One of the most interesting places was Virkvärftet’s little pop up shop Oe26 where we had a nice chat with the owner (Oehlenschlægersgade 26). There I realized what makes Danes more relaxed than Swedes; they don’t take themselves too seriously. Sometimes Swedes seem to be a bit over conscious of their poshness. Such an awful generalization, but I think there’s something in it.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply