matkalla

Kotkan Vellamo

28.7.2012

 

Porvoosta purjehdittiin Kotkaan, jossa tuli pidettyä sadetta kolme päivää. Sadekuurojen välissä tutkailtiin Kotkan kaupunkia, jossa kukaan meistä ei ollut aiemmin käynyt. Kotkansaaressa on aitoa satamakaupungin tunnelmaa. Sykähdyttävin elämys oli Merikeskus Vellamo Kotkansaaren pohjoispuolella. Kevyesti vaikuttavin rakennus, johon olen Suomessa törmännyt!  Tähän piti tulla kuvia myös Vellamon sisätiloista, mutta koska eksyttiin tuonne Kantasatamaan juuri maanantaina, oli museo tietysti kiinni. Rakennuksen kattorakennelmaa kutsutaan hyöky-nimellä ja siltähän se näyttääkin. Otettiin pyörillä rivakasti vauhtia ja poljettiin ihan tuonne ylös asti, jossa on rappuset eväsretkeilijöille. Kattoestradilta avautui näkymä satamaan ja merelle. Julkisivu muodostuu peltikaseteista ja silkkipainetuista lasilevyistä, joiden kuvat on lainattu viime vuosisadan alusta. Seuraavalla Kotkan retkellä pitää ehdottomasti päästä ihmettelemään Vellamon tammisia sisätiloja ja tietenkin niitä näyttelyitä!

 

When visiting Kotka we found the Maritime Centre Vellamo on the north side of the city. This is the most impressive building I’ve ever seen in Finland. It’s like a giant tsunami. I would’ve wanted to see the interiors but because it was Monday, the museum was closed.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Pippa 29.7.2012 at 11:19

    Jos mahdollista, niin Vellamon katolla kannattaa käydä katselemassa kaupungin valoja illan pimennyttyä! Ihan mielettömän kaunista elokuun tummansinisinä hetkinä.

    • Reply Johanna 30.7.2012 at 12:39

      Tuon voin uskoa! Kiitos vinkistä :)

    Leave a Reply